Cel mare mare viaduct de autostradă care se construiește în prezent în România. Ar putea fi gata anul acesta

de Alexandru Monenciu
Luni, 25.07.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Viaductul Tălmăcel se află pe tronsonul Sibiu - Boița (autostrada A1 Sibiu - Pitești) și este cel mai mare viaduct de autostradă care se construiește în prezent la noi în țară. Circulația ar putea fi deschisă anul acesta.

Dacă nu știai, viaductul Aciliu, de pe autostrada Sibiu - Orăștie, este cel mai înalt viaduct de autostradă din România. Podul, cu o lungime de 1.100 de metri, are o înălțime de aproximativ 80 de metri.

În prezent, însă, se lucrează la un alt viaduct, cel de la Tălmăcel. Este vorba despre cel mai înalt pod aflat în construcție în prezent și se află pe tronsonul Sibiu - Boița (autostrada A1 Sibiu - Pitești). Viaductul are o lungime de 650 de metri și o înălțime de circa 30 de metri.

Podul respectiv, cu 8 deschideri, este aproape finalizat, iar circulația ar putea fi deschisă chiar anul acesta.

Tronsonul Sibiu - Boița are o lungime de 13.17 kilometri, iar lucrările au început în aprilie 2020. Deși are un termen de execuție de 3 ani, acesta are șanse mari să fie deschis traficului mai repede. Mai exact, anul acesta.

În luna iulie, lucrările erau la un stadiu fizic de 74%.

via Hotnews

Comentarii (3)

  • Mircea Badea
    pare o rampa de disabled din alte tari..muulte alte tari..
    4 4
  • E vorba de primul tronson (din cele cinci) aflat in executie al autostrazii 'de munte' Sibiu - Pitesti. Cu sanse bune de a fi dat in circulatie la termenul contractual, prima jumatate a lui 2023. Construit de austriecii de la 'Porr' e cam singurul tronson aflat in lucru care merge bine si cu finalizare prevazuta in viitorul apropiat din multele contractate (A0, A1, A3, A7 ...). Si care ne da reale sperante ca vom conduce candva pe o autostrada de la Pitesti la Sibiu. Nu mai devreme de 10 ani -as zice- dar cu putin noroc inainte de 15 ...
    4 0
  • pana atunci vom avea toti bicle electrice...
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru