Primul tronson al autostrăzii A1 Sibiu - Pitești ar putea fi dat în circulație în 2022

de Alexandru Monenciu, Foto: Depositphotos.com
Miercuri, 19.01.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lucrările pe primul tronson al autostrăzii A1 Sibiu - Pitești avansează foarte bine, astfel că acesta ar putea fi dat în circulație la finalul acestui an, mai repede decât era prevăzut. Primele segmente ale viaductului Tălmăcel s-au unit.

Autostrada Sibiu - Pitești este una vitală pentru infrastructura din România și mai ales pentru constructorul auto de la Mioveni. Primul tronson, Sibiu - Boița, are o lungime de 13.17 kilometri, iar ordinul de începere al lucrărilor a fost semnat în 30 martie 2020.

Contractul în valoare de circa 127 de milioane de euro are ca termen de finalizare luna martie 2023.

Lucrările avansează, însă, rapid, astfel că sunt șanse mari ca această porțiune de drum să fie dată în folosință până la finalul acestui an. În prezent, secțiunea 1 de la Sibiu la Boița se află la un stadiu fizic de 60%, cele mai grele lucrări fiind aproape gata.

Deschiderea primului tronson al autostrăzii Sibiu - Pitești ar putea fi făcută pe o singură cale de rulare, pe viaductul de la Tălmăcel. Vorbim despre cea mai complexă lucrare de pe traseu, cu o lungime de 650 de metri și o înălțime a picioarelor de până la 30 de metri.

Podul casetat și executat în consolă este construit după cele mai noi standarde în domeniu.

În ceea ce privește stadiul acestui viaduct, primele segmente s-au unit și urmează să fie betonată conexiunea.

via HotNews

Comentarii (3)

  • Suntem mirati si nervosi ca nu avem autostrazi. Au murit zeci de mii de oameni nevinovati, copii, vieti au fost distruse si retezate de-a lungul anilor din lipsa soselelor ajustate la parcul auto. Am fost 30 de ani cu o infrastructura demna de anii '60.

    Acum, in sfarsit, pare ca se misca ceva.

    Ma gandeam ca poate de atat am avut nevoie noi, ca natiune, sa ne maturizam, sa ne emancipam, sa ne trezim dupa noaptea comunista: 30 de ani. Adica o generatie ca sa ne apucam sa ne facem sosele, sa ne pese de semenii nostri, sa incepem sa ne rezolvam problemele. Ministrul transporturilor Basescu declara in mod notoriu ca noi nu avem nevoie de autostrazi. O fi fost minciuna, o fi fost declaratie gratuita, o fi crezut cu adevarat enormitatea asta? Nu se stie. Am avut fonduri UE, au fost firme straine care au ofertat sosele cu taxa din care sa-si recupereze investitia, nimic n-a functionat. Se pare ca pentru unii e nevoie de zeci de ani pana le iese ceva, pana isi fac temele. E trist, e neplacut, dar nu are rost sa ne ascundem dupa deget: astia suntem, cu bune, cu rele. E asadar deloc surprunzator ca o treime din populatia activa a plecat exasperata din Romania. In cele din urma, nimeni nu are 3 vieti, ca in jocurile video. Nu poti astepta pana la adanci batraneti sa ai in tara ta conditii care prin alte zari sunt de la sine-intelese de zeci de ani.

    Pacat, am fi putut fi noi ca natiune intr-un loc incomparabil mai bun. Cel mai greu de digerat e faptul ca avem potential excelent si avem rezultate foarte bune prin alte societati functionale.

    Cumva, inexplicabil, suntem incapabili sa ne rezolvam problemele la noi acasa. Suntem buni si foarte buni sa lucram pentru altii.
    6 1
  • Drula te iubim ca ca tine nu găsim!
    4 5
  • Ajungi incet la Talmacel
    Te urci pe un tronsonel
    Mergi pân'la Sibiu nițel
    Dai de autostrada si ajungi la Budapesta cat ai spune "Da-l incolo de București, poti sa urinezi pe el"
    0 7

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru