Trei stații noi de metrou vor fi construite pe magistrala M2

de Tiberiu Safta
Joi, 11.11.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Pe magistrala de metrou M2 vor fi construite cel puțin trei stații noi. Linia metroului va fi extinsă până în localitatea Berceni din județul Ilfov, iar stațiile noi vor avea amenajate parcări de tipul park & ride.

Primăria Sectorului 4 a anunțat semnarea unui contract pentru construirea a trei stații de metrou pe magistrala M2. Scopul expansiunii este de a facilita transportul public din zona limitrofă sudică a Bucureștiului. Astfel, linia M2 va fi extinsă până în localitatea Berceni. Există deja în lucru o nouă stație, care se numește Tudor Arghezi. Ei ar urma să i se adauge restul de trei.

Daniel Băluță, primarul sectorului 4 al capitalei, a semnat contractul, în valoare de 5 milioane de lei, care prevede realizarea studiilor de prefezabiltate și fezabilitate în localitățile vizate, într-un interval care ar trebui să dureze 9 luni.

Stațiile noi vor fi prevăzute și cu parcări de tipul park & ride, care îi vor ajuta pe localnicii din zonă să se deplaseze mai ușor spre sau dinspre capitală. De asemenea, proiectul de expansiune prevede și suplimentarea garniturilor de tren pentru a reduce timpii de așteptare în stațiile noi.

La semnarea contractului au participat primarul sectorului 4, precum și președintele Consiliului Județean Ilfov, Hubert Thuma.

Acesta a declarat că demararea acestui proiect este o necesitate importantă în dezvoltarea zonei metropolitane. Proiectul este realizat de primăria sectorului 4, CJ Ilfov, Metrorex și Ministerul Transporturilor.

Lucrările stației de metrou Tudor Arghezi din Berceni sunt deja în desfășurare, iar extensia de 1.6 km a magistralei M2 va fi finalizată în 2022.

via Profit.ro

Comentarii (3)

  • Mircea Badea
    cum sa nu...punem soboloanii la treaba sau cum?
    1 5
  • Catalin
    Am nimerit pe site-ul "automarket" sau pe o clona a acestuia? In cazul asta sunt interesat si ce configuratii au masinile cu care merg cele 2 partide la negocieri
    5 4
  • vor=termen 15 ani, deci 3 studii de pre-fezabilitate + 5 fezabilitate + o contestare a licitatiei
    Dar cu toate astea vor viteza de 30km/h in oras
    3 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru