Metroul din Cluj-Napoca: Primăria a reluat licitația. Costurile de realizare, mai mari cu 35%

de Alexandru Monenciu
Luni, 17.10.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit celor mai recente informații, Primăria Cluj-Napoca a reluat licitația pentru construirea metroului. Noile costuri de realizare, mai mari cu aproximativ 35%, au fost aprobate de Guvern.

În martie 2022, Primăria Cluj-Napoca a lansat licitația pentru construirea Magistralei I de metrou. Numai că, după șase luni (adică în august), licitația a fost suspendată pe motiv că marile concerne interesate nu pot depune oferte în valoarea estimată (peste 6.6 miliarde de lei, fără TVA), transmit cei de la Profit.ro.

Între timp, indicatorii tehnico-economici au fost actualizați, iar costurile de realizare au crescut cu 35.7%. Indicatorii au fost aprobați inclusiv de Guvern, astfel că licitația a fost reluată.

Valoarea estimată a contractului este de peste 9 miliarde de lei, iar durata a rămas neschimbată: 96 de luni.

Magistrala I de metrou din Cluj-Napoca va avea o lungime de 21 de kilometri, 19 stații subterane și un depou suprateran. În ceea ce privește capacitatea de transport nominală/maximă la interval de 90 de secunde, aceasta este de 15.200/21.600 de pasageri / oră și sens (40 trenuri / oră și sens).

via Profit.ro

Comentarii (4)

  • hai odata
    cu metroul ala... nu-s clujean, sunt mitic (geografic vorbind), dar de fiecare data cand ajung in cluj, cu treaba, nu la party si loisir ca festivalierii vara, mereu pierd ore cu nemiluita in traficul sufocat de acolo.

    faceti ceva sa-l vedem mergand odata, ca e spre folosul tuturor.
    7 2
  • De acord… deșii nu văd relevanța ca și știre auto, poate doar ca-i electric ;)
    3 1
  • Catalin
    La Tarom se aude ceva achizitie de Airbus 380 second hand? Olanda nu are ceva aparate second pt flancul estic Schengen? Niste borcane cu muraturi pt obuzierele armatei romane?
    3 5
  • Stați calmi, că în timpul vieții noastre nu vom vedea metrou finalizat în Cluj.
    5 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru