Hennessey anunță un supercar electric de 3 milioane de dolari, cu 6 roți

de Tiberiu Safta
Miercuri, 06.07.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Compania americană Hennessey a anunțat o nouă mașină de performanță, numită Project Deep Space. Noul model va fi un supercar electric cu 6 roți, care promite peste 2000 de cai putere, autonomie de 1000 de kilometri și un preț de 3 milioane de dolari. Mașina ar urma să fie lansată în 2026.

Hennessey, compania americană cunoscută pentru modelele Venom GT și Venom F5, a anunțat un supercar de performanță nou, care va fi lansat în a doua jumătate a deceniului curent. Acesta se numește Project Deep Space, iar planurile pentru noua mașină au fost anunțate încă din luna decembrie a anului trecut.

Acum, însă, Hennessey a oferit mai multe detalii cu privire la proiectul său extrem de neobișnuit. Asta pentru că noul Project Deep Space va fi un supercar electric cu 6 roți și va avea chiar 4 locuri datorită spațiului mărit pentru a acomoda cele două roți în plus. Noul Project Deep Space va măsura peste 6 metri în lungime.

Mai mult, Hennessey spune despre Project Deep Space că va fi propulsat de nu mai puțin de 6 motoare electrice, câte una pentru fiecare roată. Conform informațiilor oferite de John Hennessey, șeful și fondatorul companiei americane, fiecare motor electric ar urma să dezvolte circa 400 de cai putere. În total, Project Deep Space promite peste 2000 de cai putere și promite să fie mașina de serie cu cea mai rapidă accelerație din istorie de la 0 la peste 300 de km/h.

Datorită bateriilor mari, Project Deep Space promite o autonomie de peste 1000 de kilometri.

Habitaclul lui Project Deep Space va avea un nivel înalt de lux și confort, așa cum precizează Hennessey. Acesta va fi desenat în forma unui romb și va exista loc pentru 4 persoane. Compania spune că habitaclul lui Project Deep Space este gata în proporție de 90%.

Noul Hennessey Project Deep Space va fi lansat, ca mașină de serie, în 2026. Doar 105 exemplare vor fi produse. Unul dintre acestea a fost, deja, vândut unui posesor Hennessey Venom F5. Un prototip al acestui model ar urma să fie prezentat în următorii doi ani, iar prețul versiunii de serie va fi de circa 3 milioane de dolari.

via Carscoops

Comentarii (1)

  • Forma habitaclului va fi de romb, nu de diamant. Vedeti ca "diamond" are mai multe sensuri in engleza.
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru