Hennessey dă lovitura cu un nou supercar: 1817 cai putere și preț de 3 milioane de dolari

de Tiberiu Safta
Miercuri, 09.08.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Hennessey a dezvăluit oficial noua variantă Roadster a modelului de performanță Venom F5 Revolution. Noul model va fi replicat în doar 12 exemplare și primește un motor care dezvoltă 1817 cai putere.

Compania americană de tuning și de mașini exotice Hennessey tocmai a dezvăluit cea mai nouă creație a sa. De această dată, vedeta din imagini se numește Venom F5 Revolution Roadster și este varianta cu plafon detașabil a aceluiași model care a fost prezentat la începutul acestui an.

În afară de plafonul detașabil, care cântărește 8 kilograme de unul singur, noul Venom F5 Revolution Roadster este aproape identic vizual cu varianta cu plafon fixat. Exemplarul din imagine este vopsit într-o nuanță lucioasă de negru în combinație cu accente galbene. Hennessey va construi doar 12 exemplare ale acestui model, iar fiecare va avea o combinație diferită de culori.

Partea frontală prezintă mai multe prize de aer sub care este montat un spoiler mare, iar aici avem și câteva elemente aerodinamice montate în aripi. Portierele sunt puternic sculptate în scopuri aerodinamice, iar în partea din spate avem un eleron mare, alături de o evacuare dublă montată foarte aproape de stopuri.

Nu lipsește de aici nici un difuzor aerodinamic, tot de dimensiuni mari. Evident, cele mai multe elemente ale caroseriei, inclusiv plafonul detașabil, sunt confecționate din fibră de carbon.

Aceeași combinație de culori se regăsește și la interior, cu scaune îmbrăcate în piele neagră și accente galbene. Volanul are un aspect inspirat din lumea motorsportului, cu mai multe butoane montate pe acesta. Tot aici avem și un instrumentar de bord digital, pedale din aluminiu și elemente din fibră de carbon.

Imediat în spatele șoferului și pasagerului este montată componenta vedetă a lui Venom F5 Revolution Roadster. Vorbim aici de un motor V8 de 6.6 litri bi-turbo care dezvoltă 1817 cai putere. Deocamdată, Hennessey nu a efectuat teste de performanță cu noul model, astfel că nu avem detalii cu privire la timpul de accelerație și viteza maximă.

Așa cum spuneam, noul Hennessey Venom F5 Revolution Roadster va fi replicat în doar 12 exemplare. Fiecare costă circa 3 milioane de dolari, iar toate exemplarele au fost deja vândute. Noul model va fi prezentat public în cadrul evenimentului Monterey Car Week din California.

via Hennessey

Comentarii (3)

  • Meh. Masina, vorba vine, pt colectionarii aia care o tin in garaj si vor sa o dea mai scump la altii dupa niste ani.
    Nu au facut teste de performanta, caci nu au la nivelul de 1800cp.
    1 2
  • Mircea Badea
    daca e asa bun, at de ce doar 12?
    eu as lua 2 si unul l-as face electric.
    0 2
  • Dar de ce "da lovitura?"
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru