Herbert Diess: Volkswagen are șanse să depășească Tesla până în 2025

de Tiberiu Safta
Joi, 12.05.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Herbert Diess, șeful Volkswagen, este de părere că marca germană are șanse reale să depășească Tesla în segmentul mașinilor electrice până în 2025. Volkswagen dorește să se impună ca cel mai mare constructor de mașini electrice din lume până la mijlocul deceniului curent.

Segmentul mașinilor electrice este dominat, la nivel mondial, de către Tesla. Succesul remarcabil al constructorului american i-a determinat pe ceilalți producători de volum să se concentreze mai mult asupra segmentului mașinilor electrice. Unul dintre producătorii cu aspirații mari pentru viitor la această categorie este chiar Volkswagen.

Începând de la sfârșitul deceniului trecut, mărcile Grupului Volkswagen au lansat o gamă de modele electrice noi, nu doar pentru a marca debutul tranziției către mașinile electrice, ci și pentru a concura cu Tesla, etalonul segmentului. În 2021, Volkswagen a anunțat intenția de a deveni cel mai mare producător de mașini electrice din lume până în 2025.

La o conferință organizată de publicația Financial Times, Herbert Diess, CEO-ul mărcii germane, a declarat că Volkswagen are șanse mari să depășească Tesla până la jumătatea deceniului curent. „Va fi o cursă strânsă, dar nu ne vom da bătuți asupra ei”, a declarat acesta.

Diess este de părere că întreg Grupul Volkswagen va putea depăși Tesla datorită ofertelor de produse mai mari, care includ mărcile de volum și cele premium.

Mai mult, Volkswagen dorește să investească în piața nord-americană și să-și dubleze cota de piață cu până la 10%. Pentru a putea realiza asta, compania germană va avea nevoie de o uzină nouă pe continent și o fabrică separată producătoare de baterii. În total, Volkswagen va investi echivalentul a 6.8 miliarde de euro pentru producția de mașini electrice în America de Nord. Constructorul german dorește să lanseze 25 de modele electrice noi pentru piețele din Statele Unite, Canada și Mexic până în 2030.

via Carscoops

Comentarii (8)

  • Mircea Badea
    deci anticipeaza explozie de electrice..la figurat, sper.
    2 3
  • Da îi vor depășii, doar ca ambii in cădere liberă după 2025 ca si Bitcoin si restul crypto-păcălelilor… nu era laudat de Musk si alți profitori? Verificați astăzi cursul… am prieteni care deja plâng la propriu, au pierdut bani cu greu munciți ca sa colecteze unii mai multă avere.
    6 2
  • @Dutz

    Poate Tesla va imploda candva, dar piata de electrice nu cred.
    Si vezi ca piatra a crescut azi la loc. Au pierdut doar daca au vandut la panica.
    1 1
  • Corectie: piata, nu piatra.
    1 1
  • Pentru tine cădere de la 40.000 la 30.000 in 9 zile este ok? Vorbim de 25% pierderi!!!
    Din 15 Noiembrie cădere de la 68.000 este ok, piața si-a revenit?
    De ce crezi ca nu mai auzi trâmbițe si nu se mai bagă nimeni sa accepte plata cu crypto? Doar specula pentru creduli… cu siguranța sunt câțiva care au reușit sa iasă pe profit, la fel si la CARITAS, tot mânărie piramidala.
    3 0
  • Nu am spus niciodată ca nu este piața pentru electrice, chiar din contra. Doar ca am o vârsta si nu mai cred când vin unii si spun 100% electrici din 2030, 2026 sau chiar 2025 si aici mai refer la mărcile de volum. Pana nu văd electrice la sub 25.000 si infrastructura pentru încărcare nu cred. La faza cu autonomia atâta timp cât duc peste 250 km in orice condiție, clar ca este piața, dar nu ceva semnificativ atâta timp cât prețul este peste 50.000 de euro. Ei pe ce se bazează când declara așa ceva? Ca au crescut vânzările cu 100% intr-un an? Poi cresc de la aproape nimic. De ce vezi doar creșteri in procente? Pentru ca in valoare absolută nu este mare scofala. Știu sunt câteva tari ca si excepție care împreuna nu fac nici 2% din piața mondiala auto.
    Bănuiesc ca si tu si eu vrem cât mai bun si cât mai ieftin, nu sunt astea criteriile de bază? Dacă se poate cu impact cât mai mic pentru mediu si mai bine… dar sa-mi spună cineva ca a dat 60.000 de euro pe o Tesla ca el tine la planeta este cel mai probabil minciuna si ipocrizie. Toți avem 60.000 de euro cu care nu știm ce sa facem si stam la coada sa ne vana rândul la o electrică…
    Îmi iau electrică când prețul va fi ok si va exista infrastructura necesară. Nu-mi iau astăzi electrică si o s-o folosesc in 5-7 ani.
    2 1
  • De parcă Tesla și-ar planifica să stea pe loc...
    1 1
  • Crypto e o piata ultra speculativa si total nereglementata. Le-a convenit tutor cand de lanl 50 s-a facut 68, nu? Nu au vandut ca sa mai faca extra si acum ce minune ca a scazut.
    Se observa ca market makerii au schimbat pana si modul in care actioneaza botii. E haos si vin vremuri si mai volatile.

    Legat de electrice ziceam ca nu vor plonja dupa 2025. Dar, altfel, sunt in asentimentul tau. Ma simt furat cand mi se propun masini de calitatr inferioara celor curente, considerabil mai scumpe si mai greu de folosit.
    Din pacate sunt multi care cumpara. Si vorba ta, niciunul de grija planetei. Doar hipstereli sau fițe
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru