Hirvonen castiga Raliul Finlandei si e la 3 puncte in fata lui Loeb

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 03.08.2009
Sebastian Loeb a pierdut alte doua puncte in lupta cu Mikko Hirvonen pentru pozitia intai in WRC 2009. Finlandezul de la Ford a reusit sa invinga fara probleme la el acasa.

Mikko Hirvonen (Ford) a reusit sa castige etapa de WRC desfasurata in tara sa natala, Finlanda. Victoria in fata lui Sebastien Loeb (Citroen) este prima pe care Hirvonen o reuseste in Finlanda. Pilotul de 29 de ani care a concurat pe un Ford Focus a reusit sa termine etapa la 25.1 secunde in fata cvintuplului campion mondial francez, aceasta permitandu-i lui Hirvonen sa isi mareasca diferenta fata de Loeb la 3 puncte in clasamentul general al editiei 2009 din Campionatul Mondial de Raliuri.

"Coroana Finlandei se intoarce la un pilot finlandez. Am urmarit acest raliu inca de cand eram copil, iar acum l-am castigat si sentimentul e fantastic", a declarat fericit Hirvonen la filanul Raliului Finlandei, sarbatorind victoria pe acoperisul masinii, impreuna cu copilotul sau. Hirvonen participase pana acum de sapte ori in Raliul Finlandei fara sa reuseasca sa urce pe cea mai inalta treapta a podiumului.

Hirvonen a reusit in Finlanda a zecea victorie de etapa din cariera sa si a treia consecutiva in acest sezon, dupa Grecia si Polonia.

Pilotul de la Ford a profitat la maximum de o problema pe care Loeb a avut-o cu una dintre roti dupa ce acesta nu a vazut o groapa de pe traseu. Francezul a pierdut in acel moment 13 secunde, incidentul inscriindu-se in linia de ghinioane pe care alsacianul le-a avut in ultima perioada. Acum patru etape, Loeb se afla la 20 de puncte in fata lui Hirvonen la General, insa a abandonat in Grecia si Polonia dupa doua accidente de cursa.

"A fost un duel foarte interesant cu Mikko, insa el a fost cu adevarat rapid aici. Mikko s-a miscat bine inca de la inceput, insa dupa ce am suferit pana de cauciuc totul s-a terminat pentru mine.Am pierdut prea mult timp si nu am putut sa revin. Diferenta a fost prea mare. Insa suntem aici. Si chiar daca am pierdut doua puncte in clasament, macar am evitat sa pierdem 10, asa cum am facut-o in ultimele doua etape. Ne batem, si asta e tot ce conteaza. Totul ramane deschis. Va fi un final de campionat foarte interesant", a declarat Loeb, care mai are trei etape pentru a recupera distanta de trei puncte care il separa de Hirvonen.

Pe pozitia a treia a terminat un al "om de casa", finlandezul Jari-Matti Latvala (Ford), care si-a dus Focus-ul WRC pe la 49.9 secunde de Hirvonen.

Pe patru a venit Dani Sordo, coechipierul lui Sebastien Loeb la Citroen.

1. Mikko Hirvonen (Ford)         2h50m40.9s
2. Sebastien Loeb (Citroen)     + 25.1s
3. Jari-Matti Latvala (Ford)      + 49.9s
4. Dani Sordo (Citroen)           + 1m06.1s
5. Matti Rantanen (Ford)         + 4m18.2s
6. Sebastien Ogier (Citroen)    + 4m18.5s
7. Jari Ketomaa (Subaru)         + 5m07.5s
8. Matthew Wilson (Ford)         + 6m33.6s
9. Khalid Al Qassimi (Ford)      + 12m57.3s
10. Juho Hanninen (Skoda)     + 14m13.7s

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru