Hispano Suiza Maguari HS1 GTC este o supermașină cu un motor V10 de 1200 de cai putere

de Tiberiu Safta
Miercuri, 30.03.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Compania elvețiană Hispano Suiza Automobilmanufaktur a publicat primele imagini oficiale cu noua supermașină de serie, Maguari HS1 GTC. Cea mai fascinantă piesă se află sub capotă, un motor V10, twin-turbo, care dezvoltă 1200 de cai putere. Doar 300 de exemplare vor fi produse într-un interval de 6 ani.

Hispano Suiza Automobilmanufaktur a prezentat mai multe imagini prelucrate digital cu noul model de serie Maguari HS1 GTC. Supermașina este construită de o companie elvețiană, care poartă același nume cu firma originală din Spania, cea care a prezentat modelul Carmen.

Noul Maguari HS1 GTC a fost prezentat pentru prima dată ca un concept în 2019. Acum, acest concept a devenit realitate, iar producția modelului va începe în luna aprilie la uzina din Munchen. Inițial, modelul trebuia să fie gata în 2020, însă pandemia de coronavirus a întârziat acest lucru până acum.

Așa cum era de așteptat, design-ul lui Maguari este unul agresiv și, totuși, radical pentru o supermașină. Vârful ascuțit iese foarte clar în evidență, iar direct sub faruri avem două prize de aer de dimensiuni generoase. Asemenea prize de aer găsim și în părțile laterale, precum și la capota motorului. În partea din spate se observă cele 4 evacuări, deasupra cărora avem, din nou, mai multe prize de aer.

Chiar dacă imaginile sunt prelucrate digital, se poate vedea că noul model este unul foarte lat și scund în același timp.

Astfel, Maguari HS1 GTC măsoară 5100 de milimetri în lungime, 2100 de milimetri în lățime și 1250 de milimetri în înălțime. Caroseria este confecționată din aluminiu și fibră de carbon, astfel încât Maguari cântărește 1890 de kilograme. Jantele din față măsoară 22 de inch, respectiv 23 de inch pentru cele din spate.

Cel mai important component este motorul V10 de 5.5 litri, twin-turbo. Acesta dezvoltă 1200 de cai putere și un cuplu de 1100 de Nm. Cuplat la o cutie de viteze automată în 7 trepte cu ambreiaj umed, Maguari HS1 GTC accelerează de la 0 la 100 km/h în 2.8 secunde, iar viteza maximă este limitată electronic la 360 de km/h. Dacă scoatem limitatorul din ecuație, mașina depășește 400 de km/h.

Hispano Suiza Maguari HS1 GTC va putea să oprească la fel de repede pe cât accelerează, datorită unor discuri de frâne de ceramică și carbon cu un diametru de 440 de milimetri. De asemenea, mașina este echipată și cu o suspensie activă.

În total vor fi produse doar 300 de exemplare ale acestui model într-un interval de 6 ani.

Mașina va fi vândută în Europa, Statele Unite, Orientul Mijlociu și în Asia, iar primele exemplare vor fi livrate la începutul lui 2023.

via Hispano Suiza

Comentarii (8)

  • Din partea mea poate sa faca acele 300 de exemplare in 10 ani. Nu inteleg rostul acestor masini.
    8 2
  • @Mda
    Sunt pentru cei care nu au ce face cu banii !
    8 2
  • @Mda
    ei si tu acum, pentru bogati achizitiile de astfel de obiecte nu prea se fac cu un "rost", ci e un mod de a experimenta. unii le iau pentru colectionare (de fapt majoritatea).
    @xxx nu greseste prea mult.

    masina e chiar faina, e foarte rafinat designul. au o clasa elvetienii astia...inegalabila, zero toparlanism. merita toata stima. de fapt faina e mult prea putin spus, e o opera de arta, un obiect de lux.

    pe de alta parte, pentru o masina cu asemenea capabilitati, in elvetia, o tara extrem de riguroasa cu aplicarea legilor, ar trebui sa faci (daca exista) si asigurare impotriva riscului de confiscare. o clipa de ignorare a vitezometrului si ramai fara ea :)) din fericire insa, masinile astea isi vor petrece 99,99% din viata lor in garaje climatizate.
    6 3
  • andrei
    rostul lor e dublu: o data pt oamenii care nu au ce face cu banii. si apoi cei ce le fac: pt ei o mare placere sa lucrezi la ceva unde poti da frau liber creatiei aproape indiferent de costuri. e ca si cum ai fi tu croitor si in loc sa faci pantaloni la 100 euro ti se da voie sa faci la 10k euro. mi-ar placea sa pot face ceva aproape fara limita de pret. sa primeze doar calitatea.
    8 2
  • Acum nu-mi dau seama cat de cunoscut este brandul acesta, este posibil sa dea bine sa mergi pe bulevardele lumii (care contează) cu 40km/h sau la marile evenimente mondene, ca sa fi remarcat. Tot ce este posibil ca aceasta mașină după ce a fost proprietatea unei celebrități sa fie vânduta la preț dublu, deci o investiție
    Singur din cele 300 mașini, cel puțin una va ajunge la un ghiorțoi cu bani si-o va testa el pe drumurile publice, sa vadă mușchiul lui ca face 100km/h in 2,9 sec
    3 1
  • Mircea Badea
    5 metri?? un pasat cu 2 usi...
    5 0
  • @Andrei
    Ai spus 2 lucruri corecte. Mancatorii de pufuleti cu parizer de pe aici nu o sa inteleaga niciodata.
    5 0
  • Superba si de acord cu Andrei… este o opera de arta, unii își trăiesc visul fabricând sau cumpărând așa ceva, alții comentează aiurea și își arată frustrările și limitele… penibile caractere. Cel mai probabil cei din urma cred despre ei ca sunt indivizi realizați, filozofi, critici etc. și care au adus mari beneficii societății… deșii eu cred ca sunt doar niște paraziți triști ;)
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru