Honda Civic Type R a intrat în producție

de Sebastian Toma
Vineri, 03.07.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Honda a demarat producția noului Civic Type R. Modelul este construit în Regatul Unit, dar motorul său este importat din SUA.

Honda Civic Type R, cel mai puternic model compact cu tracțiune față pe Nurburgring, a intrat în producție. Uzina Honda din Swindon (Regatul Unit) a construit primele trei exemplare de serie, fiecare dintre ele într-o nuanță diferită (alb, roșu și albastru). Fabrica din Swindon a mărcii japoneze va produce toate exemplarele Civic Type R ale actualei generații a modelului. Decizia este legată de faptul că Honda a făcut o investiție majoră în această fabrică în vederea transformării uzinei într-un nod global de producție pentru rețeaua sa. Japonezii și-au reafirmat angajamentul european printr-o investiție de 200 de milioane de lire sterline împărțită pe următorii ani.

Prețuri Honda Civic Type R în România: compacta sportivă pleacă de la 39.600 euro

În mod interesant, Honda produce motorul noului Civic Type R în Statele Unite ale Americii, o piață pe care nu este livrat actualul model compact de performanță al mărcii japoneze. Însă fabrica din statul american Ohio responsabilă de producția motorizării 2.0 VTEC Turbo este așteptată să producă în viitorul apropiat noua generație a lui Civic pentru piața din America de Nord, care ar putea să primească la rândul său o variantă de performanță Type R, echipată cu același motor.

Honda Civic Type R a primit o nouă generaţie: motorizare de 310 CP și record la Nurburgring

Primele trei Honda Civic Type R fabricate.

Urmareste Automarket
Noul Civic Type R este echipat cu primul motor turbo din istoria variantei de performanță a a compactei de la Honda. Unitatea de 2.0 litri dezvolă 310 CP și 400 Nm și este cuplată unei transmisii manuale cu șase trepte.
Accelerația de la 0 la 100 km/h este realizată în 5.7 secunde, iar viteza maximă este cea mai ridicată din întreg segmentul compactelor de performanță de volum, 270 km/h.

Via Honda

Comentarii (2)

  • aceasta este o masina extrem de interesanta... vb lui @bombardierul, daca ar fi avut motor aspirat era aproape perfecta
    6 7
  • Daca micsorau astia taxele poate mai aveai vreo sansa sa vezi un aspirat. Aspiratele iti ofera o senzatie unica.
    Oricum motorul este CREATIE!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru