Șeful Honda așteaptă noul Civic Type R: "Este singura mașină pe care mi-o doresc"

de Sebastian Toma
Joi, 16.07.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Takahiro Hachigo, actualul CEO al Honda, are de așteptat până în toamnă pentru livrarea unui Civic Type R. Directorul Honda este în noua funcție de trei luni și este singurul șef de marcă auto care nu are propria sa mașină.

Takahiro Hachigo, actualul CEO al Honda, are deja patru luni în noua sa funcție și este încă singurul președinte al unei companii auto care nu deține o mașină personală. Motivația japonezului, întors în Țara Soarelui Răsare după mai multe funcții în alte țări, este așteptarea livrării unui Civic Type R de nouă generație. Noul CEO al mărcii Honda va aștepta până în toamna lui 2015 livrarea propriului său exemplar al celui mai rapid hot-hatch din lume pe Nurburgring. Hachigo a declarat în cadrul unei conferințe derulate la începutul lunii curente că va aștepta ca varianta Type R a lui Civic să fie vândută în Japonia și că va cumpăra un exemplar pentru uzul personal.

Prețuri Honda Civic Type R în România: compacta sportivă pleacă de la 39.600 euro

Noua generație a lui Honda Civic Type R a intrat deja în producție la fabrica din Swindon, Regatul Unit, dar exemplarele destinate pieței din Japonia nu au ajuns încă la rând pentru a fi construite. Abia în toamna anului curent va fi lansat noul Civic Type R și în Japonia, în timp ce piața din Statele Unite ale Americii, locul în care este fabricat motorul 2.0 turbo al variantei de performanță a lui Civic, așteaptă o eventuală lansare în 2016.

Honda Civic Type R a primit o nouă generaţie: motorizare de 310 CP și record la Nurburgring

Urmareste Automarket
Takahiro Hachigo a preluat funcția de CEO a mărcii Honda după retragerea din februarie a fostului șef, Takanobu Ito. Șeful mărcii Honda se declară un entuziast al automobilelor și un iubitor al șofatului, cele două pasiuni ale sale fiind și motivul pentru care s-a alăturat mărcii la începutul carierei sale.
Hachigo le promite clienților că vrea să restaureze reputația Honda cu privire la marca responsabilă de soluții inginerești inovatoare și că vor avea modele cool și distractive în viitorul apropiat.

Honda: "Dacă va fi nevoie, vom face o variantă mai performantă a lui Civic Type R"

Via Automotive News (înreg.) | Sursă foto

Comentarii (7)

  • Cand zici HONDA , zici TYPE-R ... am zis asta la o intrebare si toti mi-au sarit in cap.
    Uite ca si seful Honda e de aceeasi parere. Turatii si iar turatii.
    9 5
  • sa inteleg ca merge cu taxiul la serviciu?
    8 0
  • Ar fi fost chiar culmea sa spuna ca isi doreste un BMW. Era normal sa zica ca-si doreste un Civic. Dar ce , mai au si alte modele in afara de Civic? :))
    6 2
  • @Mpt mai fac masini de tuns iarba, ceva drujbe cred... deci omul totusi si-a luat flagship-ul :))
    6 2
  • Adrian
    Multi sefi de companii se duc la birou in tari Mai civilization cu mijloacele de transport in comun sau cu bicicleta. True thing!
    6 1
  • Japoneze
    ma intreb daca masinile/componentele japoneze (cele fabricate in Japonia) au o oarecare radioactivitate :(
    Nagasaki/Hiroshima/Fukushima
    1 1
  • Zarnescu
    saracul Godziloff, daca conduce vreo japoneza iradiata atunci d-acolo i se trage, si noi credeam ca-i doar prost.
    0 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru