Honda va lansa un SUV de segment B în Europa în 2015

de Sebastian Toma
Joi, 19.12.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Honda Vezel, SUV-ul de clasă mică al japonezilor, este aşteptat să debuteze pe piaţa din Europa în 2015. Vezel va fi un model global, urmând să aibă acelaşi design pe toate pieţele pe care va fi comercializat.

Esential 1.5 litri este cilindreea motorului aspirat al lui Honda Vezel, singurul SUV hibrid de segment B din lume.
Honda Vezel, crossoverul de segment B al mărcii din Japonia, va fi oferit şi pe piaţa din Europa începând cu anul 2015. Modelul va fi oferit în aceeaşi formă pe toate pieţele pe care va fi comercializat, dar trenul de propulsie hibrid, alături de care a debutat în Japonia, ar putea să nu fie disponibil pe toate pieţele. Reprezentanţii companiei japoneze au declarat că specificaţiile tehnice, motorizările disponibile şi numele modelului rămân să fie confirmate pentru fiecare piaţă în parte.

Noul crossover de la Honda este bazat pe platforma lui Jazz şi este oferit în prezent doar pe piaţa din Japonia. Versiunea hibridă a acestui SUV, o premieră în segmentul B, are motor electric de 22 kW, care asistă un propulsor aspirat de 1.5 litri din gama Earth Dreams, cuplat unei transmisii cu şapte trepte şi două ambreiaje. Există şi o versiune entry-level a lui Vezel în Japonia, care are un motor aspirat de 1.5 litri şi o transmisie CVT.

Japonezii sunt aşteptaţi să aducă în ofertă şi diesel-uri pentru piaţa din Europa, în vederea unui răspuns pe măsură în faţa competiţiei puternice din acest segment.

Urmareste Automarket
Takanobu Ito, Preşedintele Honda Motor Company, vrea ca marca pe care o conduce să vândă şase milioane de unităţi pe an la nivel global până la încheierea anului fiscal care se încheie la 31 martie 2017. Spre comparaţie, anul fiscal care s-a încheiat la 31 martie 2013 a adus vânzări de 4.01 milioane de unităţi pentru cei del a Honda.
Japonezii se aşteaptă ca noul lor SUV, alături de versiunile lui Jazz să aducă vânzări suplimentare de 1.6 milioane de unităţi pe an.

Via AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (2)

  • Exact ce spuneam la articolul cu Skoda. In ritmul asta devine mai interesant domeniul frigiderelor sau al motopompelor decat cel auto.

    Honda Prelude ceva? Vise, nu?
    14 1
  • @mntsn - se lucreaza la noul S 3000 !!! putintica rabdare .
    5 8

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru