Honda va renunța la diesel în Europa în cel mult 3 ani: “Fiecare nou model lansat va avea cel puțin o versiune electrificată”

de Paul Cosma
Miercuri, 28.11.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Honda va renunța la motorizările diesel în Europa până în 2021, urmând să se concentreze pe propulsia electrică și hibridă. Japonezii spun că actuala generație Honda Civic va fi ultimul model cu motoare pe motorină.

Generația 2018 a celui mai vândut SUV din gama Honda, CR-V, nu mai dispune în prezent de o versiune diesel, iar această mutare este doar începutul dintr-un plan mai complex al constructorului japonez de a elimina diesel-urile din gama europeană.

Unul dintre oficialii Honda a anunțat că dieselul va fi eliminat în cel mult 3 ani din oferta europeană a celor de la Honda. Dave Hodgetts, managing director pentru Honda în Marea Britanie, susține că acest lucru se va întâmpla după înlocuirea actualei generații Honda Civic.

“De acum înainte, fiecare model nou pe care îl vom lansa nu va mai avea motoare diesel,” a spus Hodgetts. În schimb, noile modele Honda vor avea “cel puțin o versiune electrificată”.

Planul Honda este ca, până în 2025, peste 60% din vânzările europene să fie asigurate de modele electrificate. Japonezii se așteaptă ca hibridul CR-V să reprezinte jumătate din totalul de 60.000 de unități vândute anual în Europa.

Via Automotive News

Comentarii (3)

  • Edikkk
    Honda sunt mult peste Nissan şi ca şi calitate dar şi ca preţuri.

    Bravo Honda.
    4 3
  • Vindeau și multe diesel în Europa, curajoasă decizie.
    3 4
  • Anonim
    Unde este stirea ? Honda trece la ce a fost buna motoare pe benzina vanzarile mici din Europa justifica decizia . Daca vindeau in Europa diesel ca WV , BMW , Mercedes nu renauntau asa se dau mari ecologisti .
    4 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru