Honda vrea baterii solide pentru viitoarele mașini electrice: autonomie sporită și încărcare mai rapidă

de Petre Barac, Foto: Dreamstime
Joi, 21.12.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Honda se gândește să dezvolte baterii solide pentru noile generații de mașini electrice, care să beneficieze astfel de autonomii mai mari și încărcare mai rapidă a acumulatorilor.

Publicația japoneză Kyodo News susține că Honda și Nissan au în lucru proiecte pentru dezvoltarea de baterii solide care să mărească autonomia mașinilor electrice.

Tehnologia bateriilor solide permite o capacitate mai mare de stocare a energiei comparativ cu bateriile litiu-ion, precum și o siguranță sporită în utilizare.

“Analizăm tot felul de baterii solide. La acest moment, nu dezvoltăm baterii solide cu un alt constructor”, a declarat un purtător de cuvânt de la Honda.

Tot mai mulți producători auto caută să exploateze avantajele acestei tehnologii prin reducerea costurilor și investiția în baterii durabile și mai puternice pentru mașinile electrice.

Pe listă se mai află Toyota (alianță cu Panasonic), Volkswagen, dar și BMW, care a semnat de curând un parteneriat cu Solid Power, pentru dezvoltarea de baterii solide care să mărească autonomia mașinilor electrice.

Via Autonews

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru