Alianță japoneză: Toyota și Panasonic se gândesc să dezvolte împreună baterii pentru mașinile electrice

de Petre Barac
Miercuri, 13.12.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota și Panasonic au spus că iau în calcul o colaborare de tip joint-venture pentru dezvoltarea de baterii pentru mașinile electrice.

Toyota a anunțat recent că a pus bani deoparte pentru investiții în cercetare și dezvoltare, atât pentru tehnologii autonome, cât și pentru mașinile hibride și electrice.

În prezent, Toyota folosește pentru vehiculele sale hibride baterii furnizate de Panasonic. Cele două companii au anunțat că se gândesc să extindă colaborarea printr-un joint-venture care să dezvolte baterii pentru mașinile electrice.

Astfel, Panasonic ar putea deveni unul dintre cei mai mari producători de baterii din industria auto, iar Toyota ar fi mai aproape de obiectivul său de “înverzire” a mașinilor pe care le produce, cu ajutorul propulsiei hibride sau a celei 100% electrice.

În acest an, Toyota a făcut economii de aproape 900 de milioane de dolari și vrea să folosească banii pentru investiții în tehnologii autonome și baterii electrice.

Via Reuters

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru