Au pus bani deoparte: Toyota vrea să investească aproape un miliard de dolari în tehnologii autonome și baterii electrice

de Petre Barac
Joi, 09.11.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota a făcut economii de 879 de milioane de dolari în ultimele șase luni și vrea să folosească banii pentru investiții în tehnologii autonome și baterii electrice.

Japonezii se gândesc în perspectivă și pun bani deoparte pentru investiții în cercetare și dezvoltare. Toyota a reușit să strângă aproape un miliard de dolari în ultimele șase luni, bani pe care vrea să-i folosească pentru dezvoltarea tehnologiilor autonome și a bateriilor pentru mașinile electrice.

Potrivit Bloomberg, investițiile pregătite de Toyota în acest sens se ridică la peste 9 miliarde de dolari doar în 2016. Japonezii spun că este important să economisească bani de fiecare dată când se ivește ocazia.

“Avem nevoie de comercializarea acestor noi tehnologii, nu doar să le dezvoltăm și trebuie să mărim investițiile cu cercetarea și dezvoltarea. Însă pentru asta trebuie să accelerăm și reducerea costurilor”, a explicat Osamu Nagata, CFO al Toyota.

Japonezii speră că investițiile masive în cercetare și dezvoltare îi vor duce pe poziția de lider al industriei auto la capitolul de noi tehnologii.

Via Carscoops

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru