Hyundai a prezentat prototipul electric RM20e: vehiculul destinat circuitelor are un singur motor amplasat central cu 810 CP

de Cornel Șocariciu
Luni, 28.09.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Hyundai a prezentat prototipul electric RM20e în cadrul Salonului Auto de la Beijing. Conceptul destinat sporturilor cu motor este echipat cu un motor electric care dezvoltă 810 CP și 960 Nm.

La finalul anului trecut, Hyundai a prezentat RM19, un prototip cu motor pe benzină amplasat central și dezvoltat special pentru circuite. Acum, constructorul asiatic a lansat conceptul electric RM20e la Salonul Auto de la Beijing.

Prototipul electric a fost dezvoltat pentru a lua parte la o serie de teste. Cu ajutorul rezultatelor obținute de acest concept, asiaticii vor putea dezvolta viitoarele mașini electrice de competiție.

Din punct de vedere estetic, RM20e preia o parte dintre elementele pe care deja le-am văzut pe varianta cu motor cu ardere internă RM19. În locul propulsorul pe benzină, RM20e folosește un singur motor electric amplasat central. Acesta dezvoltă 810 cai putere și 960 Nm, resursele fiind gestionate exclusiv de roțile de pe puntea spate.

Accelerația de la 0 la 100 km/h are loc în mai puțin de trei secunde, iar sprintul 0-200 km/h se desfășoară în 9.88 de secunde.

În cadrul prezentării din Beijing, oficialii Hyundai au menționat și parteneriatul cu Rimac Automobili.

Cu ajutorul companiei din Croația, platforma electrică RM va continua să evolueze, în timp ce "gama de vehicule de serie prietenoase cu mediul înconjurător ar urma să ajungă la 44 de modele până în 2025".

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru