Hyundai ar putea să înlocuiască bateriile a 100.000 de mașini, din cauza unui risc de incendiu

de Florin Ardeleanu
Duminica, 21.02.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit unor informații neoficiale, 100.000 de modele Hyundai electrificate ar urma să fie rechemate în service la nivel global. Există un risc de incendiu la baterii.

În luna octombrie a anului trecut, Hyundai a anunțat că recheamă în service peste 25.000 de exemplare Kona Electric din cauza unui risc de incediu la baterii.

La acea vreme, după cum am scris și noi, producătorul suspecta un defect de producție la bateriile furnizate de partenerii de la LG Chem.

Problema pare să fie mult mai serioasă de atât. Publicația coreeană Aju News susține că Hyundai intenționează să înlocuiască bateriile a 100.000 de vehicule. Dintre acestea, ar fi vorba despre 77.000 de exemplare Kona Electric, iar restul sunt Ioniq Plug-in Hybrid și Ioniq Electric.

Toate au ceva în comun: folosesc baterii LG Chelm. Din câte se pare, Hyundai a descoperit că separatorul celulelor ar fi de vină pentru toate incendiile de până acum. Producătorul vrea să le înlocuiască definitiv cu pachete dezvoltate de SK Innovation.

Modelele Kona Electric afectate ar fi fost asamblate în perioada septembrie 2017 și martie 2020. Estimările arată că înlocuirea bateriilor ar costa 1.8 miliarde de dolari numai în Coreea.

Hyundai este de părere că LG Energy Solution ar trebui să plătească o mare parte din sumă, iar cealaltă parte implicată crede exact contrariul.

Dacă într-adevăr se ajunge la înlocuirea bateriilor a 100.000 de mașini, asta ar dura circa 12 luni.

Nici una dintre cele doua companii nu a confirmat detaliile acestui presupus recall.

via Aju News și Electrek

Comentarii (24)

  • Umil Constantinescu
    Io le-as lasa sa arda si apoi le-as taxa la noxe,la co2 :)) Se para ca si electrica poate fumega mai rau ca dieselul non euro...edikk ne zicea sa ne inchidem in garaje cu motorul pornit,iete bre,te inchid eu cu o electrica care arde.
    24 11
  • Doar vesti din astea primesti madalescule in ultima vreme, nu mai gasesti linkuri ?
    16 8
  • inexorabil
    Cum, tati? Nici n-a început bine epoca "progresului" și a "protecției" mediului, plămânilor și viitorului copiilor noștri, că deja se înmulțesc rechemările vehiculelor-minune, alea "simplificate" și silențioase?...Păi, ce să le urez? La mai multe!
    26 15
  • Al Bundy
    Hopa, știrea asta reprezintă o mare lovitură de imagine pentru electrice, in sens negativ. Se cunoaște faptul că, in anumite cazuri, după izbucnirea incendiului, după stingerea acestuia, mașina se reaprinde. Nu sunt împotriva mașinilor electrice, sunt doar împotriva noului curent de a ne bagă pe gât produsele lor, chipurile, pentru ecologie. Se știe că doar profitul contează, corporațiile nu dau doi bani pe mediu.
    31 8
  • In cele din urma aceste mașini vor avea soarta dirijabilelor
    24 11
  • Iata si un link care are legatura tot cu incendiile la eco carutze: https://www.autobild.de/artikel/elektroauto-hybrid-brand-gefahr-feuer-loeschen-18793633.html
    14 5
  • Electrikitsch
    Orașul german Kulmbach a interzis mașinile electrice și vehiculele hibride în parcarea subterană a orașului. Motivul: „Pompierii nu pot stinge astfel de vehicule, ci trebuie să le lase să ardă. De asemenea, parcarea subterană nu este suficient de înaltă pentru a scoate mașinile arse cu echipamente grele "

    https://futurezone.at/digital-life/deutsche-stadt-sperrt-tiefgarage-fuer-elektroautos/401191999
    15 4
  • @incendii
    ceea ce nu stie armata anti UE care activeaza pe acest site, este ca extrema dreapta din Germania, AFD, finantata si de producatorii auto milliteaza pentru pentru pastrarea fosilelor.

    Cetatenii germani atat de mult apreciaza acest demers incat AFD are 8% din preferintele electoratului.

    Deasemenea principalele publicatii auto din germania, platite din banii producatorilor de fosile promoveaza exact aceleasi porcarii, fara succes insa.

    Daca Autobild ar fi echidistant, ar publica o statistica cu procentele de masini electrice care au luat foc cu procentele de fosile care au luat foc de-a lungul timpului.
    Nu-i asa ca ar fi interesant?

    Vizionare placuta:

    https://www.youtube.com/watch?v=0Wdd9e7742I
    5 15
  • Stalin
    Înainte de `89, când eram sub umbrela estului, existau în România două tabere: cei care proslăveau estul și înjurau cu foc vestul.

    Acum, când suntem sub umbrela vestului, avem aceleași două tabere: unii proslăvind vestul și alții înjurând cu foc estul.

    Nimic nou sub soare.
    4 10
  • Cam nasol, cam dezastru. Si financiar si mai ales la imagine.
    12 3
  • @Stalin
    Nu. Este gresit! Oricand vestul o poate lua razna cum a luat-o si estul...doar ca directia estului a fost gresita de la bun inceput!

    Omenii proslavesc niste principii si un mod de viata:

    - libertate de gandire, expresie si circulatie;
    - acces la educatie, literatura, invatatura si experienta intregii planete;
    - posibilitate de dezvoltare neingradita;
    - acces la multiculturalitate;
    - posibilitate de progres;
    - grija fata de mediu;
    - grija fata de semeni;

    Sunt treburi simple, de bun simt! Nimic exagerat!
    7 7
  • Dacian Soroș
    @Stalin,tu char nu intelegi ca noi suntem anticomunisti dar si anti UE care e la fel,ba chiar mai rau,neocomunista si neomarxista.PS Ala care da procente de la Afd are intelectul fix de militian,atat a inteles el din politica micinoasa.
    9 5
  • Sa lasam deoparte masinile care iau foc..Alt subiect interesant: manipularea pe partea de vanzari ca sa scapam de amenzi de la sfanta UE. Iar avem un maestru in facaturi, VW... https://insideevs.com.tr/news/487837/vw-id3-rakamlar-karisik/?adv=0
    11 4
  • inexorabil
    Ăl de la 11:22h, adică Mafănikkk toată ziua: cuvântul sacru “libertate” sună de-a-n…în gura zombilor e-socialişti (ah, da, acum, din cauza (co)vidului, idolii voştri din politică au împuşcat în aripă pasărea măiastră LIBERTATEA). În rest, cunoaştem marfa: “mediu”, “progres”, “multiculturalism” (sanchi, ultimul fenomen enumerat îl echivalează euro-mamelucii ăştia cu “educaţia” şi cu “dezvoltarea personală”, dar, de fapt, ei îl folosesc ca eufemism “ideal” al…corectitudinii politice).

    Măi, traficanţi de sensuri ce sunteţi, voi ne confundaţi cu credulii, cu alde gură-cască din clipul următor (şi gravă eroare comiteţi!) :

    https://www.youtube.com/watch?v=-F36bJ57TmM

    PS. Începe să deranjeze teribil AfD-ul, hm? Să vedeţi însă ce de adepţi vor mai câştiga în anii următori…Nu numai de naţiune germană! În acest moment, mi se pare forţa politică de prim rang a bătrânei Europe.
    8 3
  • @inexorabil
    Lumea civilizata stie a invata din greseli!

    Comunism si nazism n-o sa mai fie prea curand prin partile astea.

    Nici extremism!

    Poti sa fii sigur ca la cel mai mic indiciu ca ne indreptam in acea directie se vor baga curse directe spre Guantanamo.
    este un centru spa de exceptie acolo! :))
    1 7
  • @17:21
    Macar national socialistii germani erau ecologisti,au incercat sa scape lumea de gunoaie,mai ales asa ca tine.
    6 2
  • inexorabil
    Mafioso, “n-OR să mai fie”, tati! Başca amesteci utopiile cu realităţile, respectiv confunzi -ismele între ele. Iar a contesta, a defini/califica drept “extremism” şi chiar a încerca să înăbuşi ceea ce este lăsat de Stăpânul Universului şi al vieţii drept cutumă pentru robii Săi ar fi nu doar o absurditate, ci şi o blasfemie…

    Patriotism (nu naţionalism, care, deseori, alunecă şi către excese) vs. globalizare – iată cel mai îndreptăţit motiv de luptă pro-fire! Sau: liberă iniţiativă vs. instituţionalizare (adică birocratizare, mai ales cea de factură europeistă fiind cea mai indigestă) – în termeni mai “abrupţi” : ateliere meşteşugăreşti/IMM-uri vs. corporaţii/multinaţionale (mai precis, vs. relaţia acestora de “simbioză”, invariabil ocultă, cu Statul birocratizat şi, deci, favorizant d.p.d.v. legislativ/normativ). Sau: a respecta (cu luciditate, cu măsură şi chiar cu frână psihologică) mediul vs. epistemologia de tip ecologic [cu vădit substrat politic, dar şi suspect de interesată (a specula) economic]. Sau (mare atenţie) : mecanică (“flancată” de ştiinţele la fel de clasice termodinamică şi termochimie) vs. tehnologism (preponderent digital). In extenso, am desfăşurat (pe categorii ontologice, dar fără pretenţia de a le fi cuprins pe toate) confruntarea principală: LIBERTATE vs. SCLAVIE.

    Nu surprinzi pe nimeni; se ştie prea bine ce mârşăvii a comis US Army (desigur, în numele sacrosanct al “anti-terorismului”) acolo unde menţionezi ‘mata (apropo, iată un element deloc important: tu “urăşti” nazismul). Iar dacă tot ai atins subiectul, de ce nu ne aminteşti de condamnarea României de către CEDO pentru că a găzduit închisori secrete ale CIA pe teritoriul ei, ceea ce Vadim dezvăluise dinainte (dar lumea o ţinea sus şi tare cu “extremismul” poetului). Curios sau nu, plângerea a fost înaintată de către doi foşti deţinuţi de la Guantanamo! Sau de ce nu spui direct de ofiţerii CIA cu misiune specială aciuaţi la…DNA (rolul lor era să transfere “averile ilegale”, eventual confiscate, către nişte băieţi şi mai dăştăpţi decât proprietarii încarceraţi şi musai nu autohtoni, lucru subliniat de către acelaşi Vadim, din întâmplare prin preajma propriului său sfârşit – uite că nu le-a mers figura, fiindcă, între timp, CCR a purificat zona).
    6 3
  • @inexorabil
    Oamenii nu sunt egali nci in talanti (ca tot iti place limbajul bisericesc) si nici in responsabilitati!

    Pe cale de consecinta nici rezultatele nu sunt tocmai egale...

    Oamenii sunt in diferite stadii de evolutie intelectuala, spirituala, culturala etc

    Iti cam place sa te auzi vorbind....
    2 4
  • inexorabil
    Preten scump, nepreţuit, let me să ghicesc (pardon, lasă-mă guess) – la naiba cu romgleza asta; nu-mi iese niciodată. Când vine vorba despre “înapoiaţii/împuţiţii/şmecherii/corupţii” din Est, toate relele pământului (recte epitetele negative din DEX) se abat asupra lor (eh, în mod perfect “corespunzător realităţii”). Însă, în privinţa “principiilor, valorilor şi standardelor civilizaţiei occidentale/democraţiei liberale”, se găsesc întotdeauna justificări, preponderent…de natură umană. Doar atunci invocaţi…legile firii, drăgălaşilor.

    Fariseismul ăsta jurat…Nu scăpăm de el nici în mormânt.

    PS. Când scriu, doar…scriu. Eventual aud doar vuietul (surd) mulţimii (surde).
    7 2
  • inexorabil
    Corolar. Colac peste pupăză sau a turna gaz peste foc, proaspăt “alesul” Bideu a reluat obsesia preferată/consacrată a lui Deep State (al cărui membru de nădejde va rămâne până la moarte…şi dincolo de ea), recte “ameninţarea rusă”. Dar ţarul Putin va proceda cu înţelepciune: îl va lăsa să turuie pe mirişte. Din când în când, unul sau altul din echipa liderului de la Kremlin îi va croi una binemeritată peste bot (şi doar dacă va sări calul de-a dreptul, ceea ce oricum este de aşteptat…).
    8 2
  • @inexorabil
    A venit vremea ca poporul român – toți românii- să își îmbunătățească nivelul de trai. Competiția de pe piața liberă va genera bunăstare și prosperitate pentru toți, nu numai pentru urmașii cu conexiuni politice și interpușii foștilor comuniști.

    Aceste cuvinte va doare!

    Auzi la ei...Tarul Putin...v-ar surade un regim totalitar, nu?
    2 7
  • Pfoai.... naspa de tot... De ce nu mai sunt bune Otto si Diesel? Pentru ca ideologie de 2 lei...

    Vai s-amar...

    Tocmai am citit ca profesorii refuza sa mai predea Shakespeare in America, pt ca rasism, pt ca white supremacy.

    Eu v-am spus: cand dicteaza ideologia si nu bunul-simt, cand dinamitezi toata structura de rezistenta a civilizatiei vestice, urmarile sunt catastrofale. Tare ma tem ca asta cu masinutzele cu baterii bagate pe gatul prostului de rand va fi cea mai mica dintre problemele noastre...
    6 0
  • inexorabil
    Care “piaţă liberă”, guzgane?! Ofensiva “asasinilor economici” (trimişi de prea calculata EMOL), sprijinită de “pandemie” (care se va prelungi…o-ho-hooo), a aruncat în aer orice organizare pe principii capitaliste. De acum încolo, “pura” subzistenţă va caracteriza orice raport economic…Pretutindeni.
    Automat, se subînţelege că va nu va mai fi posibilă nicicând (până la sfârşitul Universului) circulaţia absolut nestingherită a forţei de muncă. La un moment dat, vor fi viabile (şi permise legalmente) doar unităţile-standard de producţie (fidele planificării minuţioase tipic socialiste), aferente Statului-Corporaţie (alias Guvernul Mondial). În cadrul acestora, roboţii propriu-zişi şi umanoizii (robotizaţi mintal în prealabil, ca prioritate emolară, şi ţinuţi neîncetat sub strictă “monitorizare” de către special înfiinţata în acest scop Poliţia Gândirii) vor executa, în mod neabătut şi şablonard, ordine de serviciu. Atâta tot. “Vicii perturbatoare” precum şueta de vestiar şi, în general, “timpii morţi” vor fi cu desăvârşire interzise!

    În loc de concluzie: scoate-ţi odată ochelarii ăia de cal !!
    5 0
  • @inexorabil
    "Linistress este o combinatie de componente naturale de origine vegetala, care isi completeaza reciproc proprietatile de calmare, cu rezultate foarte bune in ameliorarea starilor de agitatie, neliniste, iritabilitate, tensiune emotionala, dar si pentru a reduce tulburarile de somn."

    vezi ce bun sunt cu tine?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru