Hyundai dezvăluie primele imagini teaser cu SUV-ul electric Ioniq 5: premieră mondială în februarie 2021

de Paul Cosma
Miercuri, 13.01.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Hyundai a publicat imagini teaser cu Ioniq 5, SUV-ul electric a cărui prezentare oficială va avea loc în luna februarie a acestui an.

În august 2020, Hyundai a anunțat că va lansa trei modele electrice în următorii patru ani sub noul brand Ioniq, iar primul dintre ele va fi prezentat oficial în prima parte a lui 2021 sub numele Ioniq 5.

Constructorul sud-coreean a publicat acum trei imagini teaser cu viitorul model și spune că premiera mondială va avea loc în februarie 2021, în cadrul unui eveniment transmis online.

Hyundai nu a oferit, deocamdată, prea multe detalii oficiale cu privire la noul model. Producătorul susține însă că Ioniq 5 va beneficia de tehnologia de încărcare ultra-rapidă a bateriilor. Astfel, cu 5 minute de încărcare, mașina va avea o autonomie de 100 de kilometri.

Anul trecut au apărut mai multe informații cu privire la Ioniq 5 pe o pagină de pre-comenzi care a fost ulterior eliminată de Hyundai.

Potrivit datelor respective, SUV-ul electric va avea 313 cai putere și tracțiune integrală, iar timpul de accleratie de la 0 la 100 km/h va fi de 5.2 secunde. De asemenea, pagina de pre-comenzi afișa o autonomie de 450 de kilometri în cazul versiunii de bază. 

Bateria ar urma să aibă un sistem de 800 de volți și va necesita doar 15 minute pentru o sesiune de încărcare rapidă de la 20% la 80%, însă viteza de încărcare nu a fost menționată. În schimb, la stațiile cu curent alternativ, bateria va putea fi încărcată cu până la 11 kW.

Via Hyundai

Comentarii (3)

  • Sa nu vina cu vreun pret de +60k ca va fi degeaba tot deranjul.
    3 2
  • @Tibi... și abia acum le spui!?
    3 1
  • Johnny
    Cand vedeam masinile inchipuite din filme gen terminator ma gandeam ce sumbru va arata viitorul cu acele cutii, obligatoriu gri si speram sa vad in timp cum nu se adeveresc asa. Din pacate here we go..
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru