Hyundai HCD-14 Genesis - coreenii visează la un sedan coupe, rival al lui Audi A7

de Bogdan Mirică
Marti, 15.01.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Hyundai a expus la Salonul de la Detroit conceptul HCD-14 Genesis, destinat a deschide drumul într-un segment premium în care activează nume mari ca Mercedes CLS şi Audi A7.

Hyundai a dezvăluit în cadrul Salonului Auto de la Detroit conceptul HCD-14 Genesis. După cum o sugerează şi numele, conceptul anticipează viitoarea generaţie a modelului Genesis, dar şi un limbaj de design nou, de la care mai multe modele viitoare vor împrumuta detalii.

Cele mai importante elemente ale conceptului par a fi grila frontală supradimensionată, cu linii din aluminiu mari, blocurile optice ovale şi portierele cu deschidere opusă, în stilul Rolls Royce. Date fiind aceste trăsături, Hyundai chiar susţine că vede în conceptul HCD-14 Genesis o oglindire a viitoarelor linii de design pentru un sedan coupe de clasă mare, în stilul unor modele premium ca Audi A7 şi Mercedes CLS.

O evoluţie a filosofiei ”Fluidic Sculpture”, conceptul HCD-14 este propulsat de motorul TAU V8 de 5.0 litri, echipat cu injecţie directă şi control dual al valvelor. Puterea motorului va fi transmisă axei spate cu ajutorul unei transmisii automate cu opt rapoarte, dotată şi cu padele.

John Krafcik, preşedinte şi director executiv al Hyundai Motor America, a declarat: ”Succesul pe care l-am avut până acum în segmentul premium cu modele ca Genesis şi Equus deschide drumul unor noi produse de acest tip pentru următorii ani.

HCD-14 Genesis oferă o idee despre direcţia de design în care ne îndreptăm şi reprezintă un indicator asupra atenţiei pe care o acordăm dinamicii şi tehnologiei.”

Comentarii (10)

  • arata senzational!
    18 12
  • opc power
    superb , sa speram ca macar 60% din concept va fi pastram pentru modelul de serie
    14 11
  • elegant
    rival direct a lui Audi AS7 . He...))) unii jurnalisti deacu' facea titluri de prost gust pe seama acestui model (A S7) ceva de genu : "iti vinzi organele pentru acest Audi" le parea ca e cea mai super masina de la sal. Detroit... Doamne fereste, ce prosti! Acest Hyundai ii va da clasa acestui Audi!
    @Admin, publicati stirea de la Detroit.
    11 20
  • puteti vedea
    iertare Admin stirea este numai ca aici e ceea ce ma refeream privitor la "fraza stupida":
    http://www.sport.ro/masini/foto-s-a-lansat-masina-pentru-care-vrei-sa-ti-vinzi-organele-audi-cucereste-america-rs7-arata-bestial.html
    5 8
  • Arata extraodrdinar d bine!
    6 8
  • nu stiu ce sa zic cu rivalitatea asta dar masina arata exceptional sa speram ca o sa arate tot asa si ca va fi de calitate
    8 8
  • New Batmobile! Arata foarte bine insa ca rival ca ave VW CC ca totusi Hyundai nu e inca premium.
    3 10
  • AndreiRN
    Fiabilitatea si calitatea Hyunday este cu mult peste masinile europene si acuma au inceput sa dezvolte si designuri de calitate vor avea un succes foarte mare pe piata.
    Audi mai are multe de invatat pana isi permit sa ofere 10 ani garantie.
    7 11
  • la inceput ii sustineam pe koreeni pentru ca multi rideau de ei! acum sunt ingrijorat pentru ca devint tot mai periculosi!
    9 1
  • faina motorisca !
    100% de acord cu mihai ....

    drumuri bune tuturor !
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru