Hyundai, interesată să cumpere Grupul Fiat-Chrysler? Tranzacția ar genera un nou lider mondial la vânzări

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Vineri, 22.09.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Presa din Coreea de Sud susține că Hyundai vrea să cumpere Grupul Fiat-Chrysler pentru a crește vânzările în Europa și a avea un portofoliu mai bogat de SUV-uri.

În ultimele luni, Grupul Fiat-Chrysler a fost în centrul unor zvonuri cu privire la diverse fuziuni. Totul a început la scurt timp după ce Grupul PSA Peugeot - Citroen a achiziționat Opel, moment în care s-a vehiculat că Fiat-Chrysler își dorește o fuziune cu Grupul Volkswagen.

Ulterior, chinezii de la Great Wall și-au exprimat interesul de a cumpăra brandul Jeep, însă în cele din urmă au renunțat la această variantă.

Acum, presa din Coreea de Sud a publicat ample materiale cu privire la interesul manifestat de Hyundai pentru a cumpăra Grupul Fiat-Chrysler. Presa locală susține că Hyundai este interesată de o astfel de tranzacție ca urmare a faptului că vânzările sale din China și Statele Unite sunt în scădere. O alianță cu Grupul italo-american ar ajuta Hyundai să-și sporească vânzările în Europa și, în același timp, să aibă o gamă mai variată de SUV-uri, segmentul cu cea mai dinamică creștere din ultimii ani.

Hyundai Motor Group, din care face parte și Kia, a comercializat anul trecut 7.88 de milioane de mașini, în timp ce Fiat-Chrysler s-a oprit la borna de 4.48 milioane de unități, astfel că în total cele două grupuri auto ar ajunge la vânzări cumulate de peste 12 milioane de unități, devenind astfel cel mai mare constructor auto din lume.

Via The Detroit Bureau

Comentarii (3)

  • inexorabil
    Producătorii auto dau dovadă de tot mai multă “logică”. Și “maturitate”.

    A < B? Bua-ha-haaaa (plâns, nu râs). Ei, dar…Evrica! Gata, se rezolvă, simplu ca vaca: A + C > B (C < < B). După aceea: A (:P) B.
    2 9
  • Asadar vanzarile Hyundai in China si SUA scad, drept urmare cumpara FCA ca sa creasca in Europa ? Misto logica.
    Parerea mea e c-ar trebui sa fuzioneze toti, dar sa-si pastreze individualitatea :D
    4 2
  • @automarket imi puteti spune unde vedeti scaderea in SUA:
    http://carsalesbase.com/us-car-sales-data/hyundai/
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru