Hyundai și Kia au dezvoltat o cutie automată ce anticipează schimbarea treptelor: noua tehnologie va fi implementată pe viitoarele modele ale celor două companii

de Paul Cosma
Duminica, 23.02.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Hyundai și Kia au dezvoltat o cutie automată care anticipează schimbarea treptelor de viteză în funcție de drum și condițiile de trafic. Noua tehnologie ICT va fi testată și implementată pe viitoarele modele de la Hyundai și Kia.

Hyundai și Kia se laudă cu o inovație în premieră mondială: o transmisie automată ce anticipează și selectează treapta optimă de viteză pe baza informațiilor primite din navigație și de la o serie de camere și senzori.

Constructorii coreeni susțin că noul sistem ICT (information and communication technology) schimbă automat viteza în funcție de particularitățile drumului (diferențe de nivel, viraje) și condițiile de trafic, astfel încât să sporească nivelul de confort și să micșoreze consumul.

Pe un drum foarte virajat, sistemul reduce frecvența schimbărilor de treaptă cu 43% față de o mașină fără ICT, potrivit informațiilor prezentate de Hyundai și Kia. De asemenea, cei doi constructori susțin că o cutie automată cu sistemul ICT permite mașinii să frâneze cu 11% mai puțin.

Tehnologia ICT Connected Shift System va fi dezvoltată de coreeni astfel încât să analizeze și comportamentul șoferilor pentru “era mașinilor autonome”.

Hyundai și Kia au anunțat că noua transmisie automată va fi testată și implementată pe viitoarele lor modele, fără să ofere alte detalii.

Via Hyundai, Kia

Comentarii (3)

  • Adica ceea ce avea Jaguar deja au facut si ei?
    1 5
  • Gogu Carbid
    Sau Rolls Royce
    0 2
  • Realizati ca se face comparatie intre JLR si RR versus Hyundai/KIA?
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru