Hyundai și Kia au promis investiții în tehnologii autonome și mașini electrice: 22 de miliarde de dolari în următorii 5 ani

de Petre Barac
Joi, 18.01.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Hyundai și Kia pregătesc investiții de aproape 22 de miliarde de dolari pentru dezvoltarea de tehnologii autonome și lansarea de noi modele electrice, în următorii 5 ani, potrivit autorităților sud-coreene.

Hyundai Motor Group, alcătuit din brandurile Hyundai și Kia, a promis că va angaja 45.000 de oameni în decursul a cinci ani, ca urmare a măsurilor luate de autorități pentru creșterea numărului de joburi în Coreea de Sud.

În schimb, analiștii sunt sceptici că obiectivul va fi atins, întrucât cei doi constructori n-au înregistrat vânzări grozave în ultima perioadă și ar fi nevoiți să taie din costuri.

Pe lângă angajările promise, Hyundai și Kia se pregătesc și de investiții majore în dezvoltarea de tehnologii autonome și lansarea de noi modele electrice.

În total, aproape 22 de miliarde de dolari vor fi alocate pentru următorii 5 ani, după cum a anunțat ministerul de finanțe din țara asiatică.

Potrivit celor două companii, Hyundai și Kia au în prezent undeva la 68.000, respectiv 34.000 de angajați.

Via Reuters

 

Comentarii (1)

  • Aaaaaa! Jos palaria! Asta da investitie, nu panarama care o fac ceilalti producatori care investesc 500 de milioane si vor sa scoata 60 de miliarde profit. In urmatorii 10 ani, Kia-Hyundai sigur se bate la locul 2-3 in clasamentul mondial.Au ivatat lectia de la cei mai buni si usor-usor, ii da jos de pe piedestral. Cel putin Stiger-ul e....Wow!
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru