Imagini cu interiorul noului Mercedes-Benz Clasa E: cameră pentru videoconferință și TikTok

de Tiberiu Safta
Joi, 23.02.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes-Benz a publicat primele imagini oficiale cu interiorul noului Clasa E. Noul model va fi dotat cu ecranul masiv MBUX Superscreen, care se întinde pe tot bordul, alături de o cameră selfie și mai multe aplicații, printre care Angry Birds și Tik Tok.

Anul acesta, Mercedes-Benz se pregătește să dezvăluie cea de-a șasea generație a emblematicului Clasa E, cu numele de cod W214. Deocamdată, nu există foarte multe detalii tehnice despre viitorul model german din clasa executive, însă Mercedes-Benz ne face o surpriză înainte de sfârșitul iernii și ne arată primele imagini oficiale cu interiorul viitorului model.

ECRAN MBUX SUPERSCREEN

Așa cum era de așteptat, habitaclul noului sedan de lux este asemănător cu cel văzut la modelul electric EQE. Există, totuși, o diferență importantă. În locul unor aeratoare rotunde în zonele laterale ale planșei de bord avem doar un singur aerator subțire, care se întinde pe toată lățimea bordului.

De asemenea, "tableta" pentru instrumentarul digital este expusă și lăsată neacoperită. La modelul cu zero emisii EQE, ecranul digital al șoferului este integrat mai elegant în bord. Mai mult, putem vedea și butoane fizice amplasate direct sub ecranul central pentru sistemul multimedia.

Acestea îndeplinesc funcțiile importante ale mașinii, precum reglarea temperaturii în habitaclu sau schimbarea modului de condus.

CAMERĂ SELFIE PENTRU CONFERINȚE VIDEO

O noutate importantă este și o cameră selfie montată direct deasupra ecranului central. Aceasta urmează să fie disponibilă ca dotare opțională și ca parte a ecranului MBUX Superscreen. De altfel, așa cum se poate vedea, acest pachet va aduce și un ecran pentru pasagerul din față. Bineînțeles, camera selfie va funcționa doar atunci când mașina stă pe loc și va putea fi folosită inclusiv pentru conferințe video.

Asta pentru că noul sistem multimedia MBUX Entertainment Plus vine pre-instalat cu aplicațiile Zoom și Webex. Mai mult, noul Mercedes-Benz Clasa E va veni din fabrică și cu alte aplicații binecunoscute, precum TikTok, Angry Birds, browser-ul Vivaldi și portalul virtual ZYNC pentru acces la știri, clipuri redate în direct, jocuri video și alte tipuri de conținut la cerere.

ILUMINARE AMBIENTALĂ ACTIVĂ

Noul model va veni echipat și cu o cameră suplimentară inteligentă care monitorizează mișcările ochilor șoferului. De exemplu, dacă sistemul îl vede pe șofer că acesta privește ecranul pasagerului, luminozitatea ecranului va fi ușor redusă automat pentru a putea fi citit mai ușor.

La final, noua generație Clasa E va primi și un sistem de iluminare ambientală activă, care va lucra împreună cu sistemul audio pentru a schimba automat jocul de lumini pe baza ritmului melodiei. Și că tot vorbim de un sistem audio, trebuie să precizăm că noul model va avea un sistem audio Burmester cu 17 incinte și cu 4 transductoare de sunet montate sub scaunele din față. Toate acestea, în echiparea de bază.

Noua generație Mercedes-Benz Clasa E urmează să-și facă apariția în acest an. Deși acest lucru nu a fost confirmat, noul model ar putea să apară în primăvară.

via Mercedes-Benz

Comentarii (6)

  • Bravo Mercedes! Ați făcut pasul de la o mașină stilată și elegantă la visul amantelor întreținute și al "băieților deștepți". Iluminare ambientală activă care schimbă jocul de lumini în funcție de melodie. Fix ce lipsește la o mașină! Mai trebuie globul cu oglinzi și gata discoteca din anii '80.
    Iar camera selfie va scuti multe pițipoance & pițiponci de a intra în șanțuri.
    23 2
  • Are și oglindă în plafon?
    7 1
  • Au mers dupa VW, renuntand complet la butoane. Sper ca au integrat si Tinder pe langa TikTok.:)
    7 2
  • mi se pare mie sau Mercedes face progrese doar la capitolul interfata UI.
    urmatorul pas. plafon de stele sa fie pe placul baietilor cu pretentii alese.
    8 1
  • Asta este, dacă tot vor sa bage ecrane peste tot, măcar da le facă cât de cât elegant, Mercedes a făcut o treaba buna… o sa treacă si moda asta. Nu cred ca se mai “poate” fără, dar se poate ajunge la un compromis, prea mult Glamour pentru mine.
    7 0
  • Propun sa instaleze si un webcam alaturie de aplicatiile OnlyFans si Chaturbate.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru