Imagini cu un viitor concept Mazda, posibil electric, de dimensiunile lui MX-5

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 23.11.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul japonez de automobile și-a modificat strategia de electrificare. În clipul oficial apărea și un viitor concept, de dimensiunile lui MX-5, despre care Mazda nu a oferit, din păcate, mai multe detalii.

Mazda și-a modificat strategia de electrificare, mai ales în ceea ce privește planurile pe termen mediu. Spre exemplu, constructorul japonez intenționează ca, până în 2030, mașinile cu zero emisii să reprezinte 40% (creștere de la 25%) din vânzările sale globale.

Totodată, reprezentanții companiei promit investiții de aproximativ 10.6 miliarde de dolari și noi parteneriate. Între 2025 și 2027, Mazda va prezenta un nou sistem de propulsie hibrid și noi modele electrice pentru China și restul lumii. În perioada 2028 - 2030 vor urma și mai multe modele cu zero emisii.

Până în 2040, Mazda vrea să reducă la 0 numărul de accidente fatale în care să fie implicate modelele sale. O strategie asemănătoare au și germanii de la Mercedes-Benz.

Deși vorbim despre obiective importante, altceva a atras atenția presei în clipul de prezentare a noii strategii. Este vorba despre un concept, de dimensiunile lui MX-5, despre care, japonezii nu au oferit mai multe detalii.

Se poate observa o mașină sport, coupe, cu aripi pronunțate, uși de tip gullwing, grilă frontală iluminată, faruri LED și o lunetă care te duce cu gândul la celebrul RX-7.

Sistemul de propulsie ar putea fi unul electric, deși în acest moment vorbim doar despre niște speculații.

Având în vedere că Mazda a confirmat deja o configurație cu roți motrice spate și motor termic pentru viitoarea generație MX-5, sunt mici șansele ca acest concept să aibă vreo legătură cu celebrul model sport nipon.

via Motor1

Comentarii (7)

  • .... concept.... posibil electric....

    HA HA HA !! te umflă râsul de dinozaurii auto...

    Ei cred că mai merge cu teasere şi alte prostii....

    Fapte bre, că pe piaţă există deja foarte multe maşini electrice
    2 6
  • faesfae
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    0 0
  • Foarte multe… care nu se vând.
    1 0
  • Superb designul. Mazda are niste modele foarte reușite dpdv design (și tehnic). Mă uit la Mazda 3 hatchback - superbă.
    0 1
  • Seriff
    @Mike, da Mike exista si abia se vand in proportie de 12%, practic nu reprezinta nimic in vanzari, 0 barat
    0 0
  • Subscriu, plus o masina foarte plăcută la condus… Mazda a făcut si încă face masini excelente.
    0 1
  • Sorinn
    Cel mai frumos studiu de design auto pe care l am vazut in ultimii 5 ani !
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru