Imagini noi cu Mercedes EQC, SUV-ul electric care va fi lansat în 2019: modelul, testat în condiții de caniculă în Spania

de Daniel Popescu
Marti, 19.06.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes a publicat imagini proaspete cu EQC, SUV-ul electric pe care l-a testat recent la temperaturi de 50 de grade Celsius în Spania. Modelul urmează să fie prezentat oficial în 2019.

Mercedes se apropie cu pași mari de finalizarea programului de dezvoltare pentru SUV-ul electric EQC, care face parte din planurile ambițioase de lansare a 10 modele electrice sub brandul EQ.

După o serie de teste intensive desfășurate în cursul iernii, constructorul german a efectuat o serie de teste în Spania, în zone în care temperaturile ajung frecvent la 50 de grade Celsius.

Cu această ocazie, inginerii au evaluat modul în care funcționează bateria în condiții de temperaturi ridicate, ca urmare a numeroaselor provocări: temperaturile excesive pot deteriora acumulatorul, iar menținerea acestuia la încărcare chiar și după o încărcare completă poate afecta de asemenea caracteristicile. În plus, inginerii au testat inclusiv modul în care se prezintă bateria în cazul în care este complet epuizată. Nu în ultimul rând, prezența în Spania a permis celor de la Mercedes să observe dacă particule fine de praf pot pătrunde în anumite componente ale prototipului.

Cu ocazia acestui test intensiv, Mercedes a publicat o galerie foto extinsă cu EQC, însă acesta este camuflat pentru a ascunde trăsăturile principale de design.

În varianta de concept, EQC este echipat cu două motoare electrice, unul montat pe puntea față, celălalt pe puntea spate, care dezvoltă împreună peste 400 de cai putere, ceea ce îi permite o accelerare de la 0 la 100 km/h în mai puțin de 5 secunde. Acumulatorul are o capacitate de peste 70 kWh și oferă o autonomie de 500 de kilometri conform standardului NEDC, însă toate aceste date vor suferi unele ajustări în cadrul versiunii de serie.

Via Mercedes

Comentarii (2)

  • ACE - Craiova
    Arata chiar OK....sa vedem autonomia finala WLTP si PRETUL....
    Este posibil sa ofere si tractiune 4x4 aidoma JAGUAR I-Pace....
    7 0
  • GigelPurcel
    De aratat arata bine pe afara, hai sa-l vedem si in viata reala - cit costa, cit are autonommia reala, cit de repede se incarca ... si mai discutam.

    Pina atunci eu voi continua sa ard diesel cu "cazanul" meu EURO5, cu dpf-ul curat si activ si reviziile la zi, ca sunt navetist de cursa lunga si ma bucur sa am autonomie de neam prost.

    Va astept sa-mi sariti in cap dupa ce se vor aplica toate legile existente relativ la poluare, cind daca te prinde politia cu fumul dupa tine o sa-ti salte talonul si cind transportul maritim va fi cu pinze ... am glumit, cind va fi ceva mai curat :) Pina atunci ... mai cititi, mai scoateti capul din nisip si incercati sa aveti o vedere de ansamblu - productia de baterii cu Litiu NU este prietenoasa deloc cu mediul, dar nu polueaza in oras unde locuiesc "specialistii"
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru