Imagini noi cu Volkswagen Touareg facelift: faruri LED Matrix și materiale noi

de Tiberiu Safta
Marti, 23.05.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a publicat pe rețelele sale de socializare un nou clip sugestiv cu viitorul Touareg facelift. Noul model va primi faruri noi, tehnologie nouă și materiale mai moi la interior, printre alte schimbări. Prezentarea va avea loc în 24 mai.

Generația cu numărul 3 a lui Volkswagen Touareg este pe cale să primească un facelift important. Am văzut, mai devreme în acest an, câteva imagini oficiale cu modelul ascuns sub camuflaj, iar acum suntem foarte aproape de momentul dezvăluirii. Asta pentru că germanii vor prezenta noul model în puțin peste 24 de ore de la redactarea acestui articol.

Până atunci, Volkswagen ne oferă un ultim clip sugestiv cu noua versiune actualizată a SUV-ului său. Noul clip, distribuit pe rețelele de socializare ale mărcii de la Wolfsburg, relevă câteva dintre noutățile aduse de Touareg facelift. Cea mai mare noutate pe care o putem observa este adusă de noile faruri LED IQ.LIGHT HD Matrix, cu o semnătură luminoasă nouă și unite printr-o bandă LED care trece prin mijlocul grilei.

Fiecare far conține 19.200 de micro-LED-uri, iar acestea vor putea proiecta un covor interactiv de lumină pe banda de circulație, așa cum ne spune Volkswagen. Tot la exterior vom avea și o bară nouă, cu prize de aer mai mari, alături de o grilă revizuită și de o parte din spate ușor schimbată.

Și aici avem stopuri cu o semnătură luminoasă nouă, alături de sigla mărcii iluminată. Cu privire la acest aspect, Volkswagen se laudă că noul Touareg facelift va fi primul său model oferit în Europa cu o siglă spate iluminată.

Habitaclul lui Touareg facelift va fi neschimbat din punct de vedere vizual. În schimb, noul model va primi un sistem îmbunătățit pentru comanda vocală, precum și conexiune wireless pentru Apple CarPlay și Android Auto. Tot aici vom avea și materiale mai moi, în special în zona cotierelor și la consola centrală.

Volkswagen nu a dezvăluit motoarele noului model, însă precizează câteva modificări tehnice aduse lui Touareg facelift. Noul SUV va fi echipat cu un senzor ce va putea detecta greutatea amplasată pe plafon. Cu ajutorul acestui senzor, sistemul electronic pentru controlul stabilității va fi reglat corespunzător. Mai mult, Touareg facelift va primi o suspensie standard revizuită, precum și o nouă suspensie pneumatică, ce va fi disponibilă ca dotare opțională.

Noul Volkswagen Touareg facelift va fi dezvăluit oficial în 24 mai.

via Volkswagen

Comentarii (2)

  • "Volkswagen a publicat pe rețelele sale de socializare."
    Nu stiam ca Volkswagen a cumparat Twitter.
    PS: Care sunt celelalte "rețele de socializare" ale Volkswagen?
    4 3
  • Conturile sale… de pe rețelele de socializare ;) mai ai si alte neclarități?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru