Îmbunătățiri pentru Lexus ES: linie de echipare nouă și sistem multimedia nou

de Tiberiu Safta
Joi, 30.06.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lexus a adus o serie de îmbunătățiri pentru modelul de lux ES. Printre ele se numără o linie de echipare nouă, F SPORT Design, precum și un sistem multimedia nou, alături de funcții și sisteme de asistență noi.

Constructorul japonez a adus mai multe îmbunătățiri modelului de clasă mare ES. Cea mai importantă noutate este o linie de echipare nouă, numită F SPORT Design. Aceasta aduce câteva modificări estetice la exterior, cum ar fi jantele de 19 inch vopsite în negru, alături de embleme F SPORT Design amplasate pe aripile față.

Cei care optează pentru această linie de echipare vor avea de ales între 10 culori la exterior și 4 culori pentru habitaclu.

Tot aici avem o altă noutate importantă, mai exact, un sistem multimedia nou. Acesta este mai rapid față de sistemul anterior și are funcționalitate îmbunătățită, care include navigație cloud, recunoaștere vocală și conectivitate wireless cu Apple CarPlay. Pentru Android Auto, conectivitatea este disponibilă doar prin cablu.

Sistemul de navigație cloud poate afișa informații despre trafic în timp real și poate afișa prețurile carburanților din zonă și locuri libere de parcare.

Noul Lexus ES vine și cu un asistent vocal nou, care poate recunoaște până la 19 limbi din țări europene.

Clienții noului Lexus ES vor putea utiliza aplicația Lexus e-Care, prin care este realizat un diagnostic al mașinii în cazul unei defecțiuni.

Cu ajutorul aplicației Health Check Report, mașina este monitorizată non-stop, iar datele obținute din diagnostic sunt transmise către dealerii Lexus. De asemenea, clienții vor putea descuia și încuia mașina cu aplicația pentru smartphone Lexus Link. Tot prin această aplicație pot fi pornite avariile și poate fi reglată temperatura habitaclului.

Alte schimbări includ o consolă centrală nouă, cu conexiuni USB-A și USB-C, alături de o zonă pentru încărcare wireless și două suporturi de pahare. De asemenea, avem și o culoare nouă, amonit Sand pentru tapițerie, care înlocuiește culoarea crem Rich.

Producția noului Lexus ES va începe în august, iar vânzările vor debuta în octombrie. În același timp, versiunea hibridă ES 300h va fi introdusă oficial pe piețele din Republica Moldova, Azerbaidjan, Georgia și Ucraina.

via Lexus

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru