Îmbunătățiri pentru Mercedes-Benz GLE: motorizare micro-hibrid pentru versiunea GLE 300d

de Alexandru Monenciu
Luni, 25.10.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes-Benz GLE 300d 4Matic a primit câteva îmbunătățiri, inclusiv o motorizare diesel care integrează un sistem micro-hibrid. Debutul comercial este programat pentru luna viitoare.

Constructorul german de automobile anunță o serie de îmbunătățiri pentru actualul GLE 300d 4Matic. De luna viitoare, SUV-ul german (atât versiunea standard cât și cea Coupe) va ajunge în reprezentanțe cu o motorizare diesel micro-hibrid și un sistem de tracțiune integrală revizuit.

Pentru început, motorul de 2.0 litri diesel, care dezvoltă 272 CP și 550 Nm, va integra un starter-generator. Odată activată funcția Boost, resursele primesc un surplus de 20 CP și 200 Nm.

În aceste condiții, suta de kilometri pe oră este atinsă în 6.8 secunde, iar viteza de top ajunge la 230 km/h. Cifrele de consum declarate de producător sunt următoarele: 7.5 - 6.1/100 km pentru GLE 300d 4Matic și 7.1 - 6.5/100 km pentru GLE Coupe 300d 4Matic. Ambele sunt în ciclul WLTP combinat.

Sistemul de tracțiune integrală a fost și el revizuit cu o cutie de transfer revizuită și tehnologie Torque on Demand. Acum, puterea poate fi împărțită în raport de 100% între punți pentru o dinamică îmbunătățită, mai ales în viraje.

Așa cum spuneam, SUV-ul va ajunge în reprezentanțele europene luna viitoare.

via Mercedes-Benz

Comentarii (3)

  • Încă o variantă " electrificata " ce va ridica vânzările hibridelor, în timp ce dieselul ajunge la subsol.
    12 0
  • LEXMARK
    O asa mizerie de electrificare doar "nemtii" erau in stare sa faca...
    Felicitari pt "inovatie"!
    2 9
  • Bubi Mubi
    Tocmai când venea sfârșitul lumii electrice, apare dieselul ăsta pentru săracii cu 70k disponibil.
    Cine ar fi crezut că pentru o mașină grea și puternică e nevoie de motorină, când poți foarte bine să-ți petreci viața la Dedeman.
    20 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru