În căutarea unui nou record: prototipul Porsche 919 Hybrid Evo a ajuns pe circuitul de la Nurburgring

de Cornel Șocariciu
Miercuri, 06.06.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un prototip Porsche 919 Hybrid Evo a fost adus pe circuitul german de la Nurburgring. Constructorul din Stuttgart încearcă să bată recordul de 6 minute și 11.13 secunde stabilit în 1983 de un Porsche 956.

Anul acesta, Porsche aniversează 7 decenii de la debutul lui 356, primul model sport din istoria mărcii. Pentru a sărbători cum se cuvine acest moment, Porsche a pregătit o mulțime de evenimente speciale.

Acum câteva zile vă informam că producătorul aduce la Le Mans 4 exemplare 911 RSR, două dintre acestea urmând să poarte "uniforme" celebre în motorsport. Acum, nemții au adus pe circuitul de la Nuburgring un prototip Porsche 919 Hybrid Evo.

Vorbim despre același vehicul care în urmă cu câteva săptămâni stabilea cel mai bun timp pe Spa-Francorchamps (foto). Cu pilotul de uzină Neel Jani în cockpit, prototipul de LMP1 a reușit să parcurgă un tur pe circuitul belgian în doar un minut și 14.77 secunde. Trebuie menționat și faptul că exemplarul folosit "a scăpat" de toate restricțiile impuse de FIA.

Conform unor voci apropiate companiei, nemții vor să stabilească un nou record absolut pentru circuitul german. Cel mai bun timp de pe bucla Nordschleife îi aparține lui Stefan Bellof.

Aflat la comenzile unui Porsche 956, acesta a parcurs cei 20.8 kilometri ai circuitului în 6 minute și 11.13 secunde. Performanța a fost înregistată în 1983 în calificările pentru cursa Nurburgring 1000 km.

Versiunea folosită de Porsche are o masă totală de 849 de kilograme, cu 39 de kilograme mai puțin comparativ cu varianta folosită în Campionatul Mondial de Anduranță, iar sistemul hibrid de propulsie oferă circa 1.200 de cai putere.

Via | Motor1

Comentarii (2)

  • e o greseala la timpul pe SPA. nu are cum sa fie 1:14.77
    0 0
  • au vrut sa spuna 1.41.77 :)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru