În luna august, 92% din mașinile noi comercializate în Norvegia au fost electrificate

de Alexandru Monenciu
Sambata, 04.09.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mașinile electrificate sunt foarte populare în Norvegia. Atât de mult încât 92% din automobilele comercializate luna trecută au fost fie pur electrice, fie echipate cu sistem de propulsie hibrid sau plug-in hybrid.

Norvegia este una dintre țările unde mașinile echipate cu sistem de propulsie convențional pierd foarte mult teren. Vehiculele electrificate sunt preferatele norvegienilor, iar asta se vede din cifrele de vânzări înregistrate luna trecuta în această țară.

În luna august, 92% din mașinile noi comercializate în Norvegia au fost electrificate, iar 72% din acest procent este reprezentat de mașinile pur electrice. Restul de 20.4% sunt automobilele echipate cu sistem de propulsie hibrid sau plug-in hybrid.

Mașinile pe benzină au reprezentat doar 4.6% din totalul mașinilor noi vândute luna trecută în această țară. Procentajul este și mai mic în cazul mașinilor cu motoare diesel: 3.2%. În aceeași lună a anului trecut, procentajele erau altele: 11.1% pentru benzină și 9.8% pentru diesel.

Tesla Model Y este preferata norvegienilor, cu 1.115 exemplare livrate în luna august. Modelul american, care acum poate fi comandat și în România, este urmat pe podium de Volkswagen ID.4 (861 unități) și de Tesla Model 3 cu 774 de exemplare.

via Electrek

Comentarii (4)

  • mircea badea
    as vizita norverzia sa aud baz-ul electric. cei 3.2% sunt imigrantii?

    saracii bombardieri, vor trece de la tractorase direct la trotinete..
    10 7
  • La cat sunt taxele pt termice e explicabil
    13 2
  • @mircea
    Bombardierii de generatie noua sunt fani diesel, vezi @Seriff (bombardierul siteului) si nu si-ar lua in ruptul capului decat un diesel sa mearga cu el la Mamaia sa manance in parcare o shaorma cu de toate si sa imparta un pet de Timisoareana cu prietenii
    5 18
  • Seriff
    Multumesc pentru titul de bombardierul site-ului, da, diesel e baza, autonomie mare, nu ai nevoie de aplicatii, bani in contul fiecarei aplicatii, nu trebuie sa iti programezi traseul in functie de statii, mergi fara griji, iar daca in 5 ani vrei sa vinzi masina, gasesti usor
    cumparator la ea, electrica o dai la gunoi.
    Apropo, in Mamaia nu imi place, dar da, prefer sa stau pe plaja in timp ce hipsterii eco gen Edikk stau ca fraierii 2 ore in parcare la Kaufland sa incarce porcaria ECO.
    9 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru