În pas cu moda: grupul PSA Peugeot - Citroen va lansa 4 modele electrice şi 7 hibrizi plug-in până în 2021

de Daniel Popescu
Joi, 26.05.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul PSA Peugeot - Citroen va lansa 4 modele electrice şi 7 hibrizi plug-in între 2019-2021 pe baza a două platforme dezvoltate în acest scop.

Grupul PSA Peugeot - Citroen a dezvăluit la jumătatea lunii mai un parteneriat cu constructorul chinez Dongfeng pentru dezvoltarea unor modele electrice, singura informaţie la vremea respectivă fiind că primul dintre acestea va fi dezvăluit publicului în 2019.

Iată însă că francezii au făcut un nou pas pentru a prezenta planurile concrete de viitor în această direcţie, iar acestea sunt impresionante. Astfel, grupul PSA intenţionează să lanseze nu mai puţin de 11 modele ecologice într-un interval de numai 3 ani, între 2019-2021.

Dintre acestea, 4 modele vor fi electrice şi vor fi bazate pe noua platformă e-CMP (electric Common Modular Platform), iar printre caracteristicile tehnice se numără o autonomie de până la 450 de kilometri şi soluţii de încărcare rapidă care vor oferi o autonomie de 12 kilometri pentru fiecare minut de încărcare.

Urmareste Automarket
Pe de altă parte, cei 7 hibrizi plug-in vor fi dezvoltaţi pe platforma Efficient Modular Platform (EMP2), iar printre modele se vor număra inclusiv SUV-uri.
Modelele vor beneficia de autonomie de 60 de kilometri în regim electric, eficienţă sporită comparativ cu modelele similare cu combustie internă şi spaţiu mai mare la interior.

Aceste modele plug-in hybrid vor fi caracterizate de sisteme care vor permite încărcarea în numai 4 ore, dar şi, opţional, de sisteme de încărcare rapidă în numai 2 ore.

Via PSA

Comentarii (2)

  • Nu-i nici o moda. Introducerea de modele electrice este fortata de guvernele ne-democratice ale UE si SUA prin faptul ca impun ca fiecare marca sa aibe o medie CO2 la un anumit nivel iar acest lucru nu l-ar putea face fara electrice. Daca ar fi dupa producatori sau consumatori electricele nu ar avea nici o sansa sa vada productia.
    9 18
  • E o evolutie normala a lucrurilor. A trai numai din resursele de petrol nu-i sustenabil pe termen lung. Guvernele lumii fac economii importante in acest fel. Pe termen mediu se reduce dependenta de petrol.
    Schimbarea trebuie sa vina acum (de fapt nici nu-i corecta formula, ptr ca schimbarea a venit acum 6 ani odata cu sosirea primei electrice de masa nissan) pentru ca e necesar sa fim pregatiti pentru ce va urma.
    Nu-i nimic nou. Istoria se repeta. Daca era sa ne luam dupa atotstiutori si alde Gica Cotra, am fi ramas la carute trase de cai, doar pentru ca nu erau atat de "dezgustatoare" precum masinile propulsate de motoare cu ardere interna. Dar si timpul M.A.I a trecut. E momentul sa trecem la altceva. Progresiv.
    Populatia e constienta de acest lucru, tocmai de aceea masinile electrice, pornind de la o cota zero au ajuns la 1% din piata auto mondiala luata per ansamblu. Si sunt in crestere.
    11 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru