Încă 10 ani, apoi declin: mașinile cu motoare clasice vor pierde teren în fața celor electrice în 2025-2030

de Mircea Meşter
Joi, 15.12.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Continental, unul dintre principalii furnizori de subansamble și componente din industria auto, preconizează că "schimbul de epoci" între mașinile cu motoare termice și cele electrice va avea loc la sfârșitul deceniului viitor.

Trecerea masivă a clienților de mașini de la modele cu motoare termice la mașini electrice nu va avea loc decât la finalul deceniului viitor. Totuși, numărul de mașinii cu emisii zero va crește radical până atunci, iar din 2020 producătorii vor putea să obțină primele profituri din fabricarea acestor tip de autoturisme, care astăzi sunt produse și vândute în pierdere.

Informațiile vin din partea celor de la Continental, unul dintre principalii furnizori ai industriei auto. Elmer Degenhart, CEO-ul companiei, anunță într-un interviu acordat publicației germane WitschaftsWoche faptul că vârful absolut al numărului de mașini cu motoare clasice va fi atins în perioada 2025-2030, acestea urmând să piardă apoi tot mai mult teren în favoarea electricelor.

Conform oficialului Continental, compania va continua să investească sume importante în zona de cercetare și dezvoltare pentru produse și subansamble dedicate mașinilor electrice, fără să se aștepte la un impact major asupra veniturilor din următorii ani. 

Continental a investit în ultimii ani în jur de un miliard de euro în zona electromobilității, investițiile nefiind însă dublate de profit în această parte a dezvoltării business-ului companiei germane.

via Automotive News (înreg)

Comentarii (4)

  • inteleg ca vor sabota electricele pana in 2030. :/
    si cand te gandesti ca aveam electrica buna din anii 90 dar a fost banata.
    5 1
  • "Continental a investit în ultimii ani în jur de un milion de euro în zona electromobilității"

    Mă îndoiesc că au cheltuit spun milion de euro. E mărunțiș pentru un astfel de gigant.
    4 2
  • astia nu vazura cum AmperaE este cam ceea ce-i trebuie pietei la un pret un pic cam mare, AZI, nu peste 10 ani. Peste 10 ani, daca o tine asa, o sa coste 12000E si o sa aiba autonomie de peste 1000km.
    6 2
  • arogantul
    @unckle
    esti un pic prea optimist
    da, cu autonomia sunt de acord, dar pretul nu o sa scada asa de mult pt ca bateriile folosesc materiale rare si scumpe, 25000 cred ca o sa fie pretul mediu al unei electrice.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru