Încă o ediție specială de adio pentru Dodge Challenger: ediția Black Ghost vine cu un motor de 818 cai putere

de Tiberiu Safta
Joi, 22.09.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Dodge a lansat o nouă ediție specială de adio pentru modelul Challenger. Aceasta se numește Black Ghost și face parte din seria de modele finale Last Call. Noul model vine cu un motor V8 de 818 cai putere și va fi construit în doar 300 de exemplare.

Anul acesta ne pregătim să spunem adio celebrelor modele Challenger și Charger, așa cum le știm în prezent. Pentru asta, Dodge a pregătit seria de modele finale Last Call, prin care sunt construite ultimele exemplare ale acestor celebre modele. Am văzut, deja, mai multe ediții speciale, iar acum constructorul american a venit cu una nouă pentru Challenger.

De data aceasta, noua ediție specială se numește Black Ghost și este inspirată de o poveste reală petrecută în orașul Detroit în anii ’70. Se spune că un Dodge Challenger din 1970 vopsit în negru concura în curse ilegale pe Bulevardul Woodward, pentru ca apoi mașina să dispară timp de câteva luni și să reapară în același loc la un interval complet aleatoriu. Acea mașină a fost poreclită Black Ghost (fantoma neagră) și a devenit o legendă urbană în Detroit.

Noul Dodge Challenger Black Ghost este vopsit în negru și este bazat pe versiunea Hellcat Redeye Widebody. Asta înseamnă o caroserie cu aripi evazate, un spoiler față, un far pe post de admisie și o capotă sculptată cu două prize de aer.

Pe plafon este vopsită o grafică specială cu pielea unui aligator, iar aripile spate conțin accente contrastante albe.

Inscripții "Challenger" în stil retro sunt prezente la aripile față, iar siglele Dodge sunt finisate în crom. Exteriorul este completat de jante de 20 de inch.

Elemente decorative speciale sunt prezente și la interior, acolo unde avem embleme Black Ghost la panoul instrumentar. Scaunele sunt îmbrăcate în alcantara, iar materialul se regăsește și la volan, precum și la panourile portierelor.

Motorul V8 HEMI de 6.2 litri dezvoltă 818 cai putere, ceea ce înseamnă un timp de accelerație de la 0 la 96 km/h în 3.3 secunde și o viteză maximă de 270 de km/h.

Noul Dodge Challenger Black Ghost va fi construit în doar 300 de exemplare și este penultimul model din seria Last Call. Ultima ediție specială de adio va debuta în noiembrie, în cadrul SEMA.

via Dodge

Comentarii (1)

  • V8 HEMI, visul unei nopţi de vară!
    6 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru