Încă o posibilă victimă în scandalul Dieselgate: Mercedes este suspectată de manipularea emisiilor diesel în SUA

de Petre Barac
Luni, 19.02.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Autoritățile din Statele Unite au descoperit posibile softuri ilegale pe care Mercedes le-ar fi folosit ca să manipuleze testele de emisii pentru modelele sale cu motoare diesel, susține presa germană.

La aproape trei ani de la izbucnirea lui, scandalul Dieselgate continuă să aibă ecou în industria auto. După problemele de la Volkswagen, cei de la Mercedes ar putea să fie și ei afectați.

Presa din Germania scrie că anchetatorii americani ar fi descoperit softuri ilegale pe care Mercedes le-ar fi folosit ca să manipuleze testele de emisii pentru modelele sale cu motoare diesel.

Potrivit celor de la Bild, care citează documente confidențiale, investigația din SUA ar fi descoperit că emisiile unele mașini diesel de la Mercedes ar fi de 10 ori peste limita legală.

Un purtător de cuvânt al companiei nu a dorit să comenteze situația, dar a spus că Mercedes “cooperează” cu autoritățile americane în baza unui acord de “strictă confidențialitate”.

Constructorul este ținta unei investigații și în Germania, acolo unde autoritatea KBA analizează posibila audiere a oficialilor Daimler în urma unor suspiciuni potrivit cărora constructorul ar fi folosit un dispozitiv pentru manipularea emisiilor pe circa 1.000 de exemplare Mercedes Vito.

Via Autonews

Comentarii (4)

  • Anonim
    Ha ha ha sa numiti un constructor auto care nu a umblat cu cioara vopsita .
    5 3
  • Toti ceilalti care nu au fost prinsi.
    4 2
  • Constructorul Mercedes si in vara a fost suspectat ca a folosit un soft pt manipularea testelor de noxe.

    www.realitatea.net/anun-surpriza-3-milioane-de-ma-ini-mercedes-rechemate-in-service_2085146.html

    www.digi24.ro/stiri/sci-tech/auto/mercedes-recheama-trei-milioane-de-masini-in-service-763574
    1 0
  • Anonim
    In 1990 , un Golf diesel consuma cam 5l/ 100km....In 2018, un Mercedes ultimul racnet consuma tot 5l/100km...Cum poate Mercedesul sa polueze mai putin la aceeasi cantitate de combustibil ars? Ca reactia chimica este tot de ardere a unei hidrocarburi...
    Si este absolut normal ca toti producatorii manipuleaza rezultatele , atata timp cat ei dau in cartea tehnica niste emisii aferente unor consumuri pe care nimeni nu le poate realiza in realitate ( EX: 130g Co2/100km la un consum urban de 5,7l/100 si in realitate consumul urban este de 7l/100km minim...)....
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru