Încă o reţea publică de puncte de încărcare pentru maşini electrice: hypermarketul Cora inaugurează primele două staţii, urmează alte nouă

de Daniel Popescu
Joi, 23.06.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Reţeaua de hypermarketuri Cora va avea staţii de încărcare pentru maşini electrice în toate cele 11 magazine pe care le deţine în România. Primele două au fost deja inaugurate în Bucureşti şi Constanţa.

România are o infrastructură modestă în privinţa numărului de staţii de încărcare pentru maşini electrice, însă anul 2016 vine cu surprize plăcute din partea marilor reţele de hypermarketuri.

Retailer-ul Cora a anunţat în această săptămână că va implementa un sistem de staţii de încărcare în toate cele 11 hypermarketuri pe care le deţine în România, iar primele două au fost deja inaugurate în Bucureşti (Cora Lujerului) şi Constanţa (Cora Brătianu). O staţie de încărcare beneficiază de două prize de câte 22 kW.

În următoarea perioadă vor fi implementate staţii de încărcare şi în magazinele din Cluj, Baia Mare, Drobeta Turnu Severin, Bacău şi Ploieşti, dar şi la celelalte 3 magazine din Bucureşti şi la cea de-a doua unitate din Constanţa.

Urmareste Automarket
Reţeaua de staţii de încărcare este dezvoltată în parteneriat EV Connect, un dezvoltator de puncte de încărcare pentru maşini electrice sau hibride plug-in.
"În parteneriat cu EV Connect, am demarat instalarea staţiilor de încărcare a maşinilor electrice în toate magazinelor noastre pentru a încuraja transportul sustenabil. Primele staţii sunt deja instalate la Cora Lujerului, în Bucureşti, şi la Cora Brătianu din Constanţa", anunţă retailer-ul într-un comunicat.

Cora devine astfel a doua reţea de hypermarketuri din România care implementează staţii de încărcare în magazinele sale. Kaufland va instala de asemenea staţii de încărcare pentru maşini electrice în parcările a 10 magazine din România, situate în Arad, Timişoara, Deva, Sebeş, Sibiu, Râmnicu Vâlcea, Piteşti, Bucureşti, Ploieşti şi Constanţa, la care se adaugă o staţie suplimentară poziţionată pe autostrada A2 Bucureşti - Constanţa.

Punctul de încărcare al magazinului de pe strada Barbu Văcărescu este deja funcţional, în timp ce următoarele vor fi inaugurate până la sfârşitul acestui an.

Via Profit

Comentarii (1)

  • Mihaela
    Cora este al treilea retailer, dupa Kaufland. Primii au fost Mega Image, din Decembrie, anul trecut.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru