Încărcare inteligentă pentru mașini electrice: BMW inițiază un proiect pentru a folosi doar energie "curată" la încărcarea mașinilor

de Daniel Popescu
Luni, 11.11.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW a anunțat un proiect-pilot în Germania pentru un sistem inteligent de încărcare a mașinilor electrice pentru a evita suprasolicitarea rețelelor de energie electrică și folosirea energiei din resurse regenerabile.

Popularitatea în creștere a mașinilor electrice generează o serie de temeri cu privire la stabilitatea rețelelor de energie electrică din Europa.

BMW a inițiat în Germania un proiect împreună cu operatorul de rețele electrice TenneT pentru a introduce o serie de parametri noi în procesul de încărcare pentru mașini electrice.

De exemplu, puterea de încărcare a mașinilor electrice se reduce în mod automat atunci când cererea de energie este mai mare, pentru a evita suprasolicitarea rețelei de energie electrică.

Controlul încărcării se realizează indiferent dacă încărcarea are loc la o stație de încărcare publică, la un Wallbox sau o sursă casnică de curent. În plus, proiectul are ca scop o limitare a utilizării centralelor electrice care utilizează combustibili fosili care generează poluare.

De exemplu, dacă cantitatea de energie electrică din resurse regenerabilă este limitată, atunci puterea de încărcare a mașinii electrice va fi scăzută temporar, pentru a evita utilizarea energiei electrice generată de termcentrale care folosesc cărbunele drept materie primă.

Proiectul derulat de BMW a avut succes, întrucât a condus la scăderea temporară a puterii de încărcare pentru unele unități de test BMW i3.

O serie de studii independente arată că mașinile electrice nu vor afecta însă în mod semnificativ rețelele electrice.

Astfel, în Germania, o flotă de două milioane de mașini electrice generează o creștere a consumului de energie electrică cu 1%.

Pentru România, BMW estimează că o creștere de 1% este generată de 200.000 de mașini electrice, întrucât producția și consumul sunt de aproximativ 10 ori mai mici decât în Germania. În România, vânzările de mașini electrice sunt de circa 1.000 de unități pe an.

Via BMW

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru