Încep recall-urile adevărate: Volkswagen a primit acordul pentru a remedia 1.1 milioane de unităţi Dieselgate cu motoare de 2.0 litri

de Daniel Popescu
Joi, 09.06.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen poate începe remedierea software-ului care manipulează testele de emisii în cazul a 1.1 milioane de unităţi de la 8 modele din cadrul grupului care folosesc motoare de 2.0 litri.

Volkswagen a rechemat în service numai 50.000 dintre cele 8.5 milioane de unităţi afectate de scandalul Dieselgate în Europa, însă ultimele zile au marcat o serie de aprobări importante din partea Autorităţii Germane de Transport (KBA).

După ce la sfârşitul săptămânii trecute a aprobat un recall pentru 800.000 de unităţi, KBA a anunţat la sfârşitul acestei săptămâni aprobarea rechemării în service a altor 1.1 milioane de unităţi. Este vorba despre modelele Volkswagen Golf, Passat şi Tiguan, Audi A4, A5, A6 şi Q5 şi Seat Exeo, toate echipate cu motorul EA 189 TDI de 2.0 litri.

Update-ul software pregătit de Volkswagen nu va afecta în niciun fel consumul de carburant, performanţele său nivel de zgomot al motorului. Noua serie de recall-uri duce totalul maşinilor rechemate în service la 2.5 milioane de unităţi. Unităţile cu motoare diesel de 1.2 litri şi 1.6 litri vor fi remediate până la sfârşitul anului, potrivit estimărilor făcute de Volkswagen.

Via Volkswagen

Comentarii (6)

  • Doar 1,1 milioane raportat la zeci de milioane de modele vandute de-a lungul anilor cu 'softil manipulator este un numar foarte infim. Ca si cum ai cauta un ac in carul cu fan.
    19 18
  • Si ce soft minune au reusit, daca au acelasi consum, aceleasi performante ?
    15 7
  • @S . Iti zic eu : unul intr-atat de ''smart'' incat inclusiv performantele masinilor compatibile cu norma Euro 3 sunt Euro 6 .
    19 17
  • In orice caz, soft-ul asta e mai smart decat soft-ul unei maimute care se spanzura de la un articol la altul pe site-ul asta, sub tot felul de nick-uri.
    13 21
  • cineva
    E un soft special, care transforma motorul termic intr-unul electric :)
    2 5
  • In orice caz, soft-ul asta e mai smart decat soft-ul unei maimute care se spanzura de la un articol la altul pe site-ul asta, sub tot felul de nick-uri.
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru