Începe destrămarea imperiului? Volkswagen ar putea vinde Bentley şi Lamborghini dacă nu va putea plăti împrumutul de 20 de miliarde

de Daniel Popescu
Vineri, 04.12.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen este pregătită să garanteze imprumjutul de 20 de miliarde de euro primit de la bănci prin vânzarea unor branduri precum Bentley sau Lamborghini.

Esential 20 este valoarea împrumutului luat de Volkswagen
12 este durata contractului de credit
5 miliarde de euro ar putea obţine Volkswagen doar din vânzarea unei divizii a producătorului de camioane MAN
Criza VW: Tot ce trebuie să știi despre scandalul ”Dieselgate”

Volkswagen a ajuns în această săptămână la un acord cu 13 bănci pentru a obţine un împrumut de 20 de miliarde de euro pe 12 luni pentru a gestiona scandalul emisiilor.

Banii vor fi folosiţi pentru a acoperi costurile generate de recall-urile maşinilor afectate de emisii, dar şi pentru plata despăgubirilor pe care va fi obligată să le acorde clienţilor afectaţi care vor acţiona compania în judecată.

Volkswagen a garantat că, dacă nu va dispune de fonduri pentru a achita ratele împrumutului, va vinde diverse companii pe care le deţine, iar unele surse citate de agenţia de presă Reuters afirmă că printre decizii se pot număra şi vânzarea brandurilor de lux Bentley şi Lamborghini.

"Nu s-a discutat despre bunuri specifice, dar Volkswagen ar putea lua în considerare vânzarea brandurilor de maşini de lux Bentley şi Lamborghini sau brandul de motociclete Ducati", au precizat sursele pentru Reuters.

O decizie finală va fi luată însă numai după ce Volkswagen va afla cu exactitate costurile generate de scandal.

În plus, în prima fază, constructorul german intenţionează să se debaraseze de afacerile care nu au legătură directă cu activitatea de bază. Principala vizată este divizia de inginerie a producătorului de camioane MAN, care produce motoare pentru nave maritime, componente de propulsie şi diverse sisteme de testare. Această divizie este evaluată în prezent la 4-5 miliarde de euro.

În schimb, varianta de vinde branduri precum Audi sau Porsche este deja exclusă.

Via Reuters

Comentarii (6)

  • Sandu al-III-lea
    Intr-o vreme vroiau sa vanda Seat.Se pare ca s-au razgandit,sau Seat nu valoreaza foarte mult desi masinile lor din ultimii 5 ani incep sa starneasca interes vizibil in Europa.Pana la urma cred ca se vor descurca,fara sa vanda nimic.
    10 5
  • Stefan
    cand am spus ca Bmw si Mercedes sunt MASINI! toata lumea a sarit in sus cu Audi si Vw. Pofiti domnilor masinile voastre ce prostii fac!
    13 18
  • @Stefan
    Hai ca esti simpatic. Si tu crezi ca BMW si Mercedes sunt masini ?
    Banuiesc ca te referi la BMW-urile cu motoare de 1,5 litri in 3 timpi si Mercedes-urile co motoare de Renault...
    Vezi ca vreo 200.000 de BMW seria 2 sunt chemate deja in service ca au motoarele atat de bune ca supapa EGR ramane blocata.
    Deci daca vrei sa vorbesti de masini premium poti da exemplu Volvo, Lexus. Nu sunt ele asa sportive precum li se face reclama la BMW si Audi, dar nici nu se rastoarna si ajung prin pomi ca ele. Deci nu stiu eu cum sta treaba asta cu senzatia de sportivitate cand pierzi controlul volanului, dar ma rog, specialistii sunt specialisti si primesc sponsorizari substantiale ca sa le faca reclama mincinoasa maritelor marci germane.
    16 18
  • Mitica Blajinul
    Da ,am mai auzit prostia cum ca Volvo este singura masina care nu se rastoarna.Un fel de "Hopa Mitica, cade,n fund si se ridica"
    Tot simpatico ai ramas ,mafiutzo !
    16 7
  • Scorpionul_negru
    @@Stefan
    Madalescu-le tot nu ti-ar revenit ma ? Lucrezi cumva pt. Lexus ? Ca prea esti pornit sa ne convingi ca e mai bun ca toate....
    3 1
  • @Mitica
    Tu ești unul din aia deștepți care încă mai crede că în lume nu există decât mașini germane :))
    Prostii vând germanii, alții vând mașini.
    Se răstoarnă și Volvo, în crash-testele făcute de ei.
    Sunt convins că tu și alții care va credeți deștepți cumpărați SH-uri obosite de la germani și le înmatriculați în Bulgaria că nu aveți bani de taxe. Cei ce aleg Volvo au bani să le ia noi și să plătească taxe pentru ele.
    5 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru