Industria auto europeană revine treptat la normal: 298 de uzine auto și-au reluat deja producția

de Daniel Popescu, Foto: Ford
Miercuri, 06.05.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
298 de uzine auto din Europa și-au reluat treptat producția în această perioadă, dintre care 142 de uzine produc autoturisme, iar alte 71 produc doar motoare.

Numeroși constructori prezenți pe piața europeană au anunțat în ultimele zile că vor relua treptat producția pe măsură ce autoritățile locale încep să renunțe la unele restricții impuse în contextul pandemiei de coronavirus SARS-CoV-2.

Asociația Constructorilor de Automobile din Europa (ACEA) a anunțat că, până în prezent, 298 de uzine auto și-au reluat treptat producția.

Dintre acestea, 142 de uzine produc autoturisme, iar printre ele figurează și cele două fabrici auto din România de la Mioveni (Dacia) și Craiova (Ford), care și-au reluat parțial producția începând din 4 mai. Pentru început, la Dacia se lucrează în două schimburi, în timp ce la uzina Ford producția se derulează într-un singur schimb.

Pe lângă uzinele de mașini de pasageri, ACEA menționează că s-a reluat producția și la 71 de fabrici de motoare, dar și la 38 de uzine care produc utilitare de marfă, la 58 de uzine care produc camioane și alte 58 de fabrici de autobuze.

În cadrul acestor date sunt incluse și uzine din țări care nu fac parte din Uniunea Europeană, cum ar fi Turcia, Ucraina, Belarus sau Rusia. "O relansare cu succes a industriei auto după coronavirus va fi vitală pentru revenirea economică generală a Europei", afirmă Eric-Mark Huitema, directorul general al ACEA.

Datele statistice ale ACEA arată că fiecare uzină auto din Europa a fost închisă în medie timp de 29 de zile ca urmare a pandemiei de coronavirus, timp în care "s-a pierdut" o producție totală de circa 2.3 milioane de vehicule.

Via ACEA

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru