Infiniti a confirmat producţia crossover-ului compact QX30

de Bogdan Mirică
Vineri, 27.06.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Andy Palmer, preşedintele Nissan, a anunţat că divizia premium infiniti a aprobat proiectul unui crossover entry-level, botezat QX30. Debutul mondial este programat pentru anul viitor.

Chiar dacă are una dintre cele mai generoase oferte de SUV-uri din segmentul premium, Infiniti plănuieşte să extindă în continuare gama. De data aceasta cu un SUV de mici dimensiuni, bazat pe platforma lui Nissan Juke.

De fapt, crossover-ul va avea la bază un model pe care Infiniti l-a confirmat deja de ceva vreme şi pe care îl aşteptăm cu toţii: compactul Q30, viitor rival pentru BMW Seria 1 şi Audi A3.

Crossover-ul se va numi QX30, încă o dovadă că va fi doar o variantă de caroserie mai înălţată a viitorului Q30. Debutul său a fost deja anunţat de Andy Palmer, şeful Nissan, după o discuţie cu Johan de Nysschen, preşedintele Infiniti. Palmer susţine că proiectul unui crossover QX30 a primit deja undă verde şi că va fi dezvăluit în versiune de serie în 2015.

De producţia sa se va ocupa tot uzina Nissan din Sunderland, Marea Britanie, acolo unde mai iau naştere în prezent Juke, Qashqai şi Pulsar, şi acolo unde va fi produs şi viitorul Q30.

Acelaşi Palmer a declarat că SUV-ul QX30 va putea fi vândut şi în China, o piaţă cu un apetit mare pentru modele 4x4 din segmentul premium.

Comentarii (2)

  • Andrei
    Pot spune doar atat,arata extraordinar,sincer sa fiu nu se incadreaza prin Romania...e prea frumoasa pentru peisajul romanesc plin de gropi,gunoaie s.a.m.d...
    1 1
  • Adrian Floraru
    e foate frumoasa si eleganta...
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru