Informații despre succesorul SUV-ului Mini Countryman: modelul va avea versiune electrică și va fi produs în uzina BMW din Leipzig

de Cornel Șocariciu
Sambata, 21.11.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Oficialii Mini au anunțat că succesorul SUV-ului Countryman va fi lansat în 2023 și va fi asamblat la uzina Grupului BMW din Leipzig, Germania. În plus, modelul va fi disponibil atât cu motoare cu ardere internă, cât și în versiune electrică.

Actuala generație MINI Countryman va avea un succesor, iar conform oficialilor Grupului BMW, modelul va fi lansat în 2023. Viitorul SUV semnat de constructorul britanic va fi primul Mini fabricat în Germania. Mai precis, acesta va fi asamblat la uzina BMW din Leipzig.

În prezent, actualul Countryman (foto) este fabricat la uzina VDL Nedcar din Olanda.

"În ultimii ani am lucrat continuu pentru a duce uzina către succes. Acest contract de producție pentru succesorul SUV-ului Mini Countryman oferă un alt reper major asupra activității noastre", a declarat declară Hans-Peter Kemser, directorul uzinei BMW din Leipzig.

Conform oficialilor, succesorul lui Mini Countryman va avea atât versiuni cu motoare cu ardere internă, cât și o variantă electrică. Astfel, britanicii vor implementa strategia "Power of Choice" a Grupului BMW, o abrodare lansată de nemți pentru a putea îndeplini nevoile de mobilitate specifice clienților din întreaga lume.

"Urmărim abordarea Power of Choice a Grupului BMW prin gama noastră largă de motoare pe benzină şi diesel, sistemul plug-in hybrid şi propulsia electrică, pentru a îndeplini nevoile şi aspiraţiile clienţilor din întreaga lume", a declarat Bernd Körber, directorul Mini, în urmă cu câteva săptămâni.

Uzina BMW din Leipzig a fost deschisă în 2005, iar cel mai recent program de investiții (300 de milioane de euro) a inclus modernizări în atelierele de caroserie și vopsitorie, asamblate și logistică.

Uzina are o capacitate de producție de peste 350.000 de unități pe an, iar în prezent, în fabrica din Leipzig sunt asamblate modelele BMW care folosesc arhitectura cu roți motrice față, dar și modelul electric i3.

Comentarii (6)

  • Ai vazut obsesie, hibrid, benzina si diesel, din 2023 ? Vezi ce inseamna sustenabil, ca nu prea stii.

    JD Powers a declarat Bmw Group cel mai sustenabil concern, in 2020.
    17 4
  • @dan_grc
    JD POWER pe care il mentionezi, a declarat BMW cel mai nefiabil brand din germania in 2018 si in 2019 e sub industry average:
    "Toyota ranks highest in vehicle dependability among all brands, with a score of 101 PP100. SEAT and Volvo rank second in a tie, with 103 PP100, followed by Škoda with 104 PP100 and Hyundai with 105 PP100. Volvo is the highest-ranked premium brand."
    JD Power zicea asa in 2019 tot in Germania:
    "Volvo is the highest-ranking premium brand with 111 PP100, though it ranks 12th overall. German premium brands BMW (129 PP100), Mercedes-Benz (137 PP100) and Audi (142 PP100) rank 17th, 19th and 20th, respectively."
    Despre sustenebilitatea BMW se pot spune urmatoarele:
    https://www.greencarreports.com/news/1121722_germany-fines-bmw-over-diesel-emissions
    https://www.dw.com/en/germany-fines-bmw-daimler-vw-over-steel-cartel/a-51356153
    https://www.driving.co.uk/news/business/bmw-mercedes-vw-accused-colluding-delay-clean-emissions-tech/
    https://www.bbc.co.uk/news/technology-4405261
    Ma mir cum de aveti tupeu sa comentati.
    Mergeti si povestiti altora de sustenabilitate :)
    Si mai cumparati jafuri de la germani sa-i ajutati sa isi plateasca amenzile, ca fara voi s-ar descurca mai greu.
    7 8
  • @dan_grc
    Hai ca esti simpatic.
    Compania intrata in cartea recordurilor pentru cel mai lung drift, compania amendata pentru asocieri ilegale, compania care a avut reclame interzise pentru promovarea condusului periculos, compania cu cei mai indisciplinati soferi care isi iau cele mai multe amenzi pentru viteza a ajuns sa fie cea mai sustenabila :))
    Deci cand faci drifturi si arzi gazul aiurea, consumi combustibil, cand conduci cu 300km/h consumi mai putin si poluezi mai putin, cand pui softuri gresite pe masini sa ascunzi ca poluezi, asta inseamna sa fii sustenabil.
    Bravos natiune.
    Tot la sustenebilitate se numara si cele mai avariate masini, cu cei mai multi km dati inapoi, cele mai furate (ca sunt cele mai bune).
    Daca astea sunt adevarate, atunci si cocalar e cuvant de lauda :))
    Poate invatati si voi sa nu mai parcati la handicapati, sa nu mai depasiti pe linie continua, sa semnalizati, sa nu va luati la bataie cu vatmani si soferi de autobuz, sa nu intrati cu troacele pe plaja, in mare sau pe partiile de schi.
    Pana atunci, ramaneti niste cocalari, iar BMW marca cocalarilor. Macar daca ati sti sa conduceti sau ce dotari aveti la masini.
    4 6
  • esti un hater care nu gandeste si generalizeaza tot in cel mai debil stil cu putinta. Adevarul nu e niciodata alb sau negru. Pana una alta "valorile" tale nu sunt si ale altora. Adevarurile tale nu sunt adevaruri absolute sau nu sunt Adevarul. Ia-o incetinel ca iti bubuie fierea de atata ura si indignare. Ar fi pacat, chiar si sufletul tau poate fi salvat pana la urma.
    6 4
  • @@@dan
    Mai baieti, soferii de BMW sunt cei mai prosti din lume.
    Daca nu ma credeti, sunt articole despre voi in toate tarile:
    https://forums.m3cutters.co.uk/threads/scientists-confirm-link-between-bmw-ownership-and-being-an-asshole.118875/
    https://www.helsinki.fi/en/news/nordic-welfare-news/the-fast-and-the-furious-research-shows-that-owners-of-high-status-cars-are-on-a-collision-course-with-traffic
    https://auto-expert.md/studiu-afla-care-sunt-cei-mai-prosti-soferi-din-lume-si-ce-masini-conduc-acestia
    https://www.autocar.co.uk/car-news/advice/800-miles-week-electric-car-12-things-i-learned
    Deci nu doar ca sunteti prosti, mai aveti si tupeu nesimtit si ocupati locuri de parcare pentru masini electrice si lasati motorul de la troaca diesel pornit cate 20 de minute degeaba, ca sa imputa aerul!
    Si cand zice cineva ceva, sariti ca arsi cocalarilor.
    Vedeti ce zice lumea de peste tot de voi, nu zic eu si nu am scris eu articolele.
    Aveti rubricile voastre speciale la "Ai parcat ca un bou!"
    Si majoritatea accidentelor vezi cate un mucos de 20 de ani, cu o troaca proaspat adusa din Germania pe platforma, ca pe roti ar fi greu sa ajunga in Romania.
    Dupa asta se mira lumea ca Romania e pe primul loc la accidente rutiere.
    Cu atatia prosti, la ce sa te astepti?
    3 5
  • @dan_grc
    BMW a fost declarata an de an cel mai sustenabil brand.
    Asta pentru ca mereu se fac comparative gen: drag race cu Audi si Mercedes.
    In urma acestor rezultate, cea mai sustenabila iese cea care impute mai multe, ca altfel nu imi explic.

    https://www.quattrodaily.com/audi-sq7-bmw-x5-m50d-acceleration-test/

    Deci dezvolti modele de performanta, indemni soferii la liniute si faci reclama la produse ca sunt super puternice, dar pe partea cealalta zici ca esti marca sustenabila :))

    Hai ca sunteti multi prosti, pe bune :))

    Banuiesc ca motoarele alea V8 de 4-5 litri sunt cele mai sustenabile:)
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru