Informații despre viitoarele versiuni de performanță din gama Golf: puteri de până la 330 CP și sisteme mild-hybrid pentru GTI, GTI TCR și R

de Cornel Șocariciu
Sambata, 11.01.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen pregătește versiuni de performanță pentru noua generație Golf. Conform surselor, viitorul Golf GTI va dezvolta 235 CP și va fi prezentat la Geneva. Noile Golf GTI TCR și Golf R vor fi prezentate la Paris.

La finalul anului trecut, Volkswagen a publicat primele imagini și detalii referitoare la noua generație Golf (foto). În timpul prezentării, reprezentanții constructorului german au confirmat că hatchback-ul de clasă compactă va primi și versiuni de performanță.

Acum, surse apropiate companiei vin cu o serie de informații referitoare la viitoarele Golf GTI, GTI TCR și R. Noua generație Volkswagen Golf GTI ar urma să fie prezentată în cadrul Salonului Auto de la Geneva, eveniment care își deschide porțile la începutul lunii martie. Modelul va fi echipat cu un motor pe benzină de 2.0 litri și cu un sistem mild-hybrid la 48V. Conform surselor, viitorul Golf GTI va oferi 235 de cai putere, iar clienții vor putea alege atât o transmisie manuală cu șase trepte, cât și o cutie automată cu șapte rapoarte.

Versiunea Golf GTI TCR va miza tot pe un sistem mild-hybrid la 48V și pe un motor de 2.0 litri. Voci apropiate companiei spun că unitatea pe benzină va oferi 290 de cai putere, în timp ce sistemul de frânare și suspensiile vor fi orientate și mai mult către perfomanțe de top.

Conform noului raport, viitorul Volkswagen Golf R va dezvolta 330 de cai putere și 400 Nm, resurse livrate cu ajutorul unei transmisii automate cu șapte trepte și a unui sistem de tracțiune integrală.

Aceleași surse menționează că versiunile Golf GTI TCR și Golf R vor fi prezentate toamna acestui an, cel mai probabil în cadrul Salonului Auto de la Paris.

Via | Car

Comentarii (5)

  • De abia astept sa apara modelul si in Romania. Versiunile de performanta sunt foarte puternice. Sper sa avem si golf variant si golf variant alltrack.
    3 6
  • andrei
    o sa ai, dar o sa le ai cam prin 2021. breakul a fost anuntat pe final de 2020 sa apara, si daca apare ca si g8 in 2019, respectiv in poze si teste, de cumparat ioc, asta inseamna ca de fapt breakul va fi disponibil la vanzare din 2021. lansarea lui g8 e de departe cea mai proasta lansare a vreunei generatii de golf. dupa ce ca oricum au lalait-o un an degeaba, nici nu poti sa cumperi. mai mult, nici macar nu sunt toate versiunile si motorizarile in combinatii cu cutii de viteze pe alese. optiuni doar 2-3 fata de cate erau anuntate.

    ok, sa zicem ca poate l-or fi lansat pt flote. pai ce flote cumpara golf care incepe de pe la 26-28k euro? ca au zis ca cel mai ieftin va fi sub 20k. adica pt flote mai mult. si tu il lansezi cu 40% in plus la pret. loool.

    de departe cea mai aberanta lansare. nu sunteti gata? nu aveti capacitate de productie? nu lansati, nu e ca si cum g7 nu mai mergea.
    10 5
  • @andrei

    Asa este nici eu nu inteleg de ce inca nici nu este la vanzare. Motorizari sunt , avem 2.0 , 1.5 , eTsi , plug-in. Aceste motorizari sunt ale versiunilor de performanta ceea ce multi producatori le ofera mai tarziu (Opel cu noul Insignia ,Skoda cu noua Octavia.Aceste versiuni mai performante se dezvolta mai tarziu si la alte marci) Pacat ca golf variant vine atat de tarziu.

    Sper sa te uiti la articolul cu Bmw X2 phev(ti-am dat un link in care eu am comparat versiunile conventionale ale lui Skoda Superb si Bmw X2
    1 4
  • andrei
    nu esti atent. sunt doar pe hartie. configureaza tu te rog un g8 pe configuratorul volkswagen.de (la noi nici gand sa merga) pt un etsi. nu o sa poti. pt simplul motiv ca tsi cu dsg nu se poate comanda momentan. hilar e ca mai toate testele de pe net sunt facute cu 1.5 etsi 150cp. deci au motorizarea de dat la drive-test dar nu si la vanzare. si ce plug-in visezi? ala tot pe hartie a fost lansat.

    da, stiu ca astea din articol sunt variantele de putere, dar ce spuneam eu e ca avand in vedere ca alea obisnuite nu se pot comanda.....de aastea ce asteptari sa ai?
    3 0
  • @andrei

    Am verificat cele spuse mai devreme si am cautat pe Automarket si da chiar va fi pe golf 8 sistem plug-in(uite aici si link-ul)

    automarket.ro/stiri/acesta-este-noul-volkswagen-golf-primele-imagini-cu-modelul-compact-94317.html

    Am incercat si eu pe vw.ro si stiu ca nu exista in configurator. Nu inteleg de ce pe vw.de exista vw golf 8 si t-roc cabriolet. Am configurat si eu g8 cu 2.0 TDI(am vrut sa vad la cat poate ajunge pretul si este unul cam piperat) Asa este sunt doar pe hartie
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru