Informații despre viitorul BMW M4: coupe-ul de performanță cu 510 CP va fi lansat spre finalul anului

de Cornel Șocariciu
Miercuri, 15.04.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noua generație BMW Seria 4 ar urma să fie prezentată în luna iunie în cadrul unui eveniment online, în timp ce versiunea de performanță M4 este programată pentru debut spre finalul anului.

BMW a prezentat Concept 4 (foto) în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt din luna septembrie a anului trecut. Prototipul pregătit de constructorul german anticipa desginul viitorului Seria 4, model pe care bavarezii îl vor prezenta în perioada următoare.

Conform unor surse apropiate companiei, viitorul Seria 4 va fi prezentat în luna iunie în cadrul unui eveniment exclusiv online. Fanii versiunilor de performanță nu au motive de îngrijorare: BMW va continua să ofere în gamă un M4.

Acum, unul dintre prototipurile viitorului BMW M4 a fost spionat în timpul unor teste desfășurate pe circuitul de la Nurburgring. Conform celor mai recente rapoarte, versiunea de performanță va fi lansată spre finalul anului curent.

Viitorul BMW M4 va prelua motorizarea pregătită de constructorul german pentru viitorul M3. Astfel, coupe-ul de performanță va fi echipat cu motorul pe benzină S58 cu șase cilindri de 3.0 litri. Acesta va fi disponibil în versiune de 480 CP și 600 Nm sau într-o variantă Competition cu 510 CP și 600 Nm.

Surse apropiate companiei menționează că sedanul de performanță va fi disponibil atât într-o versiune cu roți motrice spate și cutie manuală, cât și într-o variantă cu tracțiune integrală și transmisie automată, ceea ce înseamnă că aceleași configurații vor fi introduse și pe M4.

Via | Autocar

Comentarii (8)

  • Costel
    care-i utilitatea de a oferi doua declinari de putere?

    varianta astmatica, cea de 480 CP, ii cumva recomandabila soferilor incepatori, adica cu niscaiva lipsuri vremelnice iar leala risipa a hergheliei bavareze ,cea de peste 500 CP , trebuie domesticita pe drumurile publice doar de aceia pentru care condusul nu mai are nicio taina?

    BMW chiar ii in stare sa acopere orice nisa atunci cand aducem in discutie aptitudinile celor care detin permis categoria B?

    hmmm......cred ca deja mi-oi oferit singur raspunsul....
    6 4
  • fan skoda
    "BMW a prezentat Concept 4 (foto)"

    Este o poza cu doi rinichi uriasi si emblema BMW intre ce doi rinichi.

    De la o generatie, la alta, BMW creste si tot creste grila in forma de rinichi. Acum, abia o poti ignora. Aproape tot botul este grila cea imensa in forma de rinichi.
    7 5
  • Cursa inarmarilor continua ! Noul M3/M4 va avea puteri comparabile cu M5-ul V10 din urma cu 2 generatii, cuplu mai mare si impozit mai mic. Tractiunea integrala devine o necesitate la asemenea putere/cuplu pentru o utilizare in siguranta. Astept nerabdator sa ajung la Munchen sa iau la o tura noul M4 !
    5 0
  • Costel
    votu' negativ pe care l-oi incasat mi-o risipit dilema,

    mi-oi dat pan' la urma seama ca de fapt situatia-i exact pe dos la ce-oi enuntat mai devreme, asadar asii volanului is invitati sa abuzeze declinarea cu trei pedale si 480 CP oferiti doar pe puntea spate iar cei mai putin inzestrati intr-ale condusului si posibil si cu mamaliga-n luneta beneficiaza de peste 500 CP si doua pedale dar numa' in concubinaj cu patru roti motrice
    6 4
  • Costel
    skodo ,
    uite un detaliu interesant pentru care BMW musai ca trebuie sa apara-n spatiu public cu precizari :

    Seria 4 F36 agonisea 2,81m la ampatament ,identic cu sedanul F30 iar daca "elicea" ii statornica in abordare si pentru coupe-ul Seriei 3 G20 atunci acesta se va intinde pe aceeasi 2,85m , valoare care va ignora pe deplin taman varful de lance al bavarezilor , "ravisanta" serie 8 (G15) care se lafaie doar in 282 de cm la pasu' dintre axe
    5 5
  • Vreau sa aud aceleasi critici si in legatura cu grila de la Audi, se poate?
    4 1
  • @costel. Rezonez 100% cu ce ai spus. Foarte bine scris!
    4 5
  • @fan skoda.Rinichii sunt prea frumosi ca sa-i compari cu hidosenia aia de grila de benveu.
    6 9

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru