Informații neoficiale: Peugeot ar putea înlocui 108 cu un SUV de oraș cu versiune electrică

de Daniel Popescu
Marti, 08.09.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Peugeot analizează opțiunea de a înlocui modelul de oraș 108 cu un SUV de oraș care să aibă inclusiv o versiune electrică. Noul model s-ar putea numi 1008 și ar urma să fie lansat până în 2022.

Peugeot analizează opțiunea unei noi schimbări în gama de modele, potrivit unor informații neoficiale dezvăluite de publicația franceză Caradisiac.

Sursa citată susține că producătorul francez intenționează să renunțe la modelul de oraș 108, care oricum se comercializează pe un număr limitat de piețe europene.

În locul său, Peugeot ar putea dezvolta un SUV de oraș, eventual cu numele 1008, care să fie poziționat în gamă imediat sub actualul 2008.

Jurnaliștii francezi afirmă că viitorul Peugeot 1008 va avea o lungime de circa 4.15 metri și va fi dezvoltat pe platforma CMP. Modelul ar urma să fie disponibil cu motorizări PureTech pe benzină, dar și într-o versiune electrică cu motor de 136 de cai putere împrumutat de la e-2008. În schimb, modelul nu va avea versiuni diesel.

Cel mai probabil, noul Peugeot 1008 ar urma să fie prezentat oficial la sfârșitul anului 2021 sau la începutul anului 2022.

De altfel, actualul 108 este produs în prezent la uzina din Kolin, Cehia, alături de Citroen C1 și Toyota Augo.

Grupul PSA Peugeot-Citroen a ajuns deja la un acord prin care Toyota va prelua controlul integral al uzinei în 2021, astfel că viitorul modelelor 108 și C1 era deja incert.

Pe de altă parte, producția celor două modele ar putea continua pentru câteva luni chiar și după preluarea uzinei de la către Toyota.

Via Caradisiac

Comentarii (3)

  • Edikkk
    108 şi C1 sunt sortite eşecului, din păcate

    Valul SUV le va elimina
    2 3
  • Nilu Șenilu
    SUV de oraș? Adică va fi capabil să urce borduri?
    10 0
  • mircea badea
    suv..masina cocalarului de oras...daca mai e si diesel..parfum
    7 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru