Informații neoficiale: Renault va prezenta în 2020 un SUV urban electric cu elemente de design de la conceptul Morphoz

de Daniel Popescu, Foo: Renault
Marti, 31.03.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault va prezenta în acest an un SUV urban electric dezvoltat pe noua platforma CMF-EV care va împrumuta elemente de design de la conceptul Morphoz.

La începutul lunii martie, Renault a prezentat conceptul electric Morphoz (foto), despre care constructorul francez a menționat că nu va primi o versiune de serie. În schimb, conceptul a fost dezvoltat pentru a lansa practic noua platformă CMF-EV, care va sta la baza următoarelor modele electrice ale producătorului din Hexagon.

Publicația franceză L'Argus susține acum că a intrat în posesia unor informații cu privire la primul model electric care va utiliza noua platforma CMF-EV.

Deloc surprinzător, primul model din noua gamă va fi un SUV urban electric care va avea o lungime de circa 4.2 metri, astfel că va fi poziționat imediat sub Captur din acest punct de vedere.

Modelul ar urma să fie disponibil într-o gamă variată de puteri și baterii, o strategie întâlnită și în cazul hatchback-ului electric ID.3 dezvoltat de rivalii de la Volkswagen.

Sursa citată menționează că inginerii francezi speră ca versiunea de top a noului SUV urban să aibă o autonomie de 550-600 de kilometri, însă această valoare va fi destul de greu de atins pentru un model cu astfel de dimensiuni.

De asemenea, din punct de vedere al designului, noul model ar urma să preia o serie de elemente stilistice de la conceptul Morphoz.

Renault intenționa să prezinte noul model cu ocazia Salonului Auto de la Paris din luna octombrie, însă evenimentul a fost anulat luni din cauza pandemiei de coronavirus SARS-CoV-2.

În funcție de evoluția pandemiei, Renault și-ar putea schimba planurile, în contextul în care strategia actuală prevede ca livrările să înceapă în primăvara anului 2021.

Tot atunci ar trebui să fie prezentată și versiunea de serie a SUV-ului urban Dacia Spring.

Via L'Argus

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru