Informații neoficiale: SUV-ul Volkswagen Tayron va înlocui Tiguan Allspace în Europa începând din 2024

de Daniel Popescu
Marti, 17.11.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen va produce în Germania o versiune europeană a SUV-ului Tayron comercializat în prezent în China, potrivit unor informații neoficiale. Noul model va fi lansat în 2024 ca înlocuitor pentru Tiguan Allspace.

Volkswagen intenționează să introducă noi schimbări în gama de modele dedicată publicului european, iar sursa de inspirație provine din China.

Publicația Automotive News a prezentat un document intern al constructorului german potrivit căruia Volkswagen intenționează să producă o versiune europeană a SUV-ului cu 7 locuri Tayron, care în prezent se comercializează doar în China.

Sursa citată afirmă că noul SUV ar urma să înlocuiască actualul Tiguan Allspace în gama de modele, iar decizia se bazează în special pe faptul că Tiguan Allspace este produs în Mexic și importat în Europa.

În schimb, documentul intern al celor de la Volkswagen menționează că versiunea europeană a lui Tayron ar urma să fie produsă la o uzină din Germania începând din anul 2024.

Cel mai probabil, lansarea de peste patru ani va coincide cu dezvoltarea unei noi generații pentru Tayron inclusiv pentru piața din China. Versiunea europeană va fi însă cel mai probabil adaptată pentru publicul de pe Bătrânul Continent.

Dacă informațiile se vor concretiza, Tayron va deveni al doilea model Volkswagen produs inițial în afara Europei înainte de a fi comercializat pe Bătrânul Continent.

Germanii au prezentat în primăvara acestui an și SUV-ul Nivus, care este comercializat în Brazilia, dar care va ajunge în următorii ani și în Europa.

Via Motor1

Comentarii (1)

  • Țânguan
    Numele ăsta-i urzit pe tronul din fundul curții
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru