Informații neoficiale: Toyota va prezenta în 2021 un concept electric cu baterie care se încarcă în 10 minute

de Daniel Popescu
Duminica, 13.12.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota va prezenta anul viitor un concept electric cu baterie care se încarcă în numai 10 minute, potrivit unor informații neoficiale. Versiunea de serie ar urma să fie disponibilă în prima parte a deceniului următor.

Toyota a anunțat cu numai câteva zile în urmă că va prezenta un SUV electric pentru piața europeană în cursul anului 2021.

Potrivit unor informații dezvăluite de publicația japoneză Nikkei, aceasta nu va fi singura prezentare pregătită de niponi pentru anul viitor. Astfel, Toyota ar urma să prezinte anul viitor și un concept electric care va fi echipat cu o baterie de tip solid state.

Comparativ cu tradiționalele baterii Li-Ion, în cazul unei baterii solid state electrolitul lichid este înlocuit cu o substanță solidă care oferă ca avantaje o creștere a densității energetice și o scădere a timpilor de încărcare.

De altfel, sursa citată susține că bateria pregătită pentru noul concept se va încărca complet într-un interval de numai 10 minute, în timp ce autonomia va ajunge la 500 de kilometri. O versiune de serie a acestui concept ar urma să fie lansată într-un interval de câțiva ani.

"Toyota plănuiește să devină în prima parte a anilor 2020 primul constructor care vinde un model electric echipat cu o baterie solid state.

Producătorul va dezvălui anul viitor un prototip", menționează sursa citată.

Toyota nu este însă singura companie care lucrează la dezvoltarea unei baterii solid state. Cel mai recent, start-up-ul american QuantumScape a anunțat că a dezvoltat o baterie pentru mașini electrice care se încarcă până la 80% în numai 15 minute, însă tehnologia a fost testată doar în laborator. Principalul acționar al acestui start-up este Volkswagen.

Via Nikkei

Comentarii (11)

  • Popa P.
    Aha, bun, inceputul deceniului urmator. Ok, deci peste 15-20 de ani o sa-mi iau si eu electrica. Sau nu?
    18 10
  • Clique
    Teoria ca teoria, însă practica ne omoară.
    14 9
  • Edikkk
    QuantilumScape are deja un prototip de baterie solid state Litiu şi în colaborare directă cu VW o să treacă la producerea lor în maşini VW

    Timpii de încarcare foarte mici

    Preţul este singura problemă
    7 19
  • Anonim
    Peste un deceniu da.......concluzie la ora actuala bateriile sunt la maximul ce pot oferi . Peste 10 ani o sa vedem daca mergem toti cu electrice sau nu
    13 11
  • Popa P crezi ca intereseaza pe cineva daca iti iei tu electrica sau nu?
    3 26
  • @Anonim

    De 20-30 de ani tot evolueaza bateriile Li-ion - e drept performantele lor sunt aduse la cel mai inalt nivel - pana acum - de compania Tesla dar fiti convinsi nici ceilalti producatori auto nu stau cu mainile in san....

    In 4-5 ani vom vedea pe piata mai multe tipuri
    14 3
  • @Edik,actionarul principal al QuantilumScape e"expertul virusolog" Bill Gates,ala care minte si cand doarme,e ca si xand ai crede ce ti-ar ghici in palma una cu fuste inflorate.
    9 11
  • se incarca de la o statie cu puterea de 1000 kw?
    8 1
  • Edikkk
    Dle Quest sunt staţii de 350 kw astăzi şi mai rare.... majoritatea 150 kw...

    dar există prototip funcţional de 800 kw


    De 1000 kw nu există din câte ştiu eu
    4 13
  • Nu știu de ce ne agităm atât! Până la urmă, nici nu prea avem stații care pot încărca atâtea baterii în 10 minute. Să vezi ce căderi vor fi pe liniile electrice! Noi n-avem infrastructură de niciun fel, dar ne dăm cu părerea dacă dispar motorizările clasice. Dacă o ținem tot așa, ne întoarcem la poștalion.
    Viitor de hAUR țara noastră are!
    12 2
  • Noi stam prost cu infrastructura. Iar rețeaua e a statului.e monopol.la noi statul e sărac,nu investește. Cad transformatoare în draci.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru