Toyota va lansa un SUV electric pentru Europa în 2021: modelul va fi produs în Japonia

de Daniel Popescu
Luni, 07.12.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota a anunțat că va prezenta un SUV electric pentru piața europeană în cursul anului 2021. Noul model va fi produs în Japonia pe noua platformă e-TNGA dezvoltată în pateneriat cu Subaru.

Toyota a anunțat luni că va prezenta un SUV electric pentru piața europeană care va fi dezvoltat pe baza noii platforme e-TNGA, care este realizată în parteneriat cu conaționalii de la Subaru.

Pentru moment, constructorul japonez a publicat o schiță cu silueta generală a noului SUV, însă "mai multe detalii vor fi anunțate în următoarele luni", potrivit comunicatului transmis de constructor. Toyota afirmă că modelul a fost deja dezvoltat, iar în prezent este pregătit să intre în producție la uzina ZEV Factory din Japonia.

Andrea Carlucci, directorul de dezvoltare de produs din cadrul Toyota Europa, afirmă că noul model va fi inclus în segmentul compact, astfel că va avea dimensiuni apropiate de cele ale lui RAV4.

"Modelul va fi global și oferă cel mai bun echilibru pentru toate regiunile. Este evident că volumul de vânzări pentru modele compacte este ridicat și la acest lucru ne vom uita și în viitor cu alte modele pentru piața europeană", a declarat el.

La jumătatea anului trecut, Toyota a publicat o imagine cu primele 6 modele electrice pe care le va dezvolta pentru Europa, iar în această apărea concepte pentru 3 SUV-uri, o compactă, un sedan de segment mediu și un monovolum.

Modelele vor fi lansate treptat, cel mai probabil până spre anul 2025.

Via Toyota, Autocar

Comentarii (4)

  • Cam inceata totusi aceasta tranzitie a japonezilor spre modele pur electrice.

    Pana la urma:
    - experienta lor in zona hibridelor si
    - alianta cu Panasonic privind bateriile de acumulatoare,
    vor misca uriasul cu picioare de lut spre electrificare in doar 2-3-4 ani, cu cateva modele interesante de urmarit, din toate categoriile (sedan, crossover, SUV, pick-up, camionete etc).
    8 4
  • X -ule, mă întreb dacă cunoști sensul expresiei "uriașul cu picioare de lut". Dacă da, se poate ceva explicații? Chiar nu-mi dau seama de ce "picioare de lut"...
    2 2
  • Despre gigantul Toyota:
    1. este de circa 10 ani in primele trei locuri in lume, ca vanzari, cu volume anuala de 9-10 milionane unitati.
    2. este poate cea mai titrata companie dpdv al fiabilitatii masinilor produse preferand sa arunce pe piata produse foarte bine testate in prealabil.

    A considerat ca:
    - Hibridizarea masinilor cu motor clasic (ICE) benzina este suficienta pentru obtinerea unui consum general de carburanti (ceva) mai economic;
    - In ceea ce priveste electrificarea a avut/mai are o anumita reticenta preferand initial sa investeasca foarte multi bani (si) in tehnologii care nu au avut pana acum o priza puternica la public (masinile cu hidrogen).
    - Acesta ar putea fi si un motiv pentru care s-a avantat cu viteza redusa in zona tehnologiei masinilor pur electrice - asteptand (poate) si aparitia comerciala a unor tehnologii mai avansate pentru bateriile de acumulatoare: Solid State, Lithium Sulphur, Nanotechnology, Dual Carbon, Litium Air etc.
    - Adaptarea/utilizarea unor liniilor tehnologice noi - pentru electrificare - din cadrul zecilor de uzine pe care le detine, in intreaga lume, ar urma sa se faca mai aproape de cerintele curente ale clientilor, cu costuri mai reduse (doar in Europa cred ca au un numar de 5-6 fabrici auto si de componente: in U.K., Franta, Turcia, Polonia, Ungaria).
    4 1
  • @X, eu stiu cine/ce este Toyota, dar expresia are o cu totul alta conotatie. Expresia este folosită atunci când vine vorba de ceva maiestuos în aparență, dar în esență slab.
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru