Toyota dezvăluie imagini cu primele 6 modele electrice pe care le va lansa: trei SUV-uri și un monovolum, pe lista japonezilor

de Daniel Popescu
Sambata, 08.06.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota a prezentat câteva imagini cu primele 6 modele electrice pe care le va lansa la nivel global. Japonezii pregătesc o gamă formată din 3 SUV-uri, o compactă, un sedan de segment mediu și un monovolum.

Toyota a organizat vineri la Tokyo un eveniment în cadrul căruia și-a prezentat strategia actualizată pentru dezvoltarea unor modele electrice.

Constructorul japonez este recunoscut la nivel global pentru tehnologia hibridă, însă nu are încă în gama un model electric. Acest lucru se va schimba însă începând din 2020, când Toyota va începe o ofensivă puternică în acest segment prin lansarea a nu mai puțin de 10 modele până în anul 2025.

Pentru moment, Toyota a publicat câteva imagini cu primele 6 modele electrice pe care le va lansa în gama începând de anul viitor. Astfel, pe lista constructorului nipon se află nu mai puțin de 3 SUV-uri, dintre care două de segment mediu (D) și unul de dimensiuni mari (E), potrivit unui grafic din prezentarea oficială a evenimentului.

Unul dintre cele două SUV-uri medii va fi dezvoltat în parteneriat cu Subaru pe o platformă comună care va fi cunoscută sub numele e-TNGA. În plus, platforma e-TNGA va permite dezvoltarea de modele din segmentele compact (C) și mediu (D) cu motoare electrice amplasate pe puntea față și/sau puntea spate, astfel că vor putea exista inclusiv modele cu tracțiune integrală.

De asemenea, planurile celor de la Toyota vizează lansarea unui model electric compact, a unui sedan electric de nivel mediu și a unui monovolum electric. Cel puțin unul dintre aceste modele va fi dezvoltat în colaborare cu partenerii de la Suzuki.

În plus, este posibil ca unele modele să fie dezvoltate doar pentru piața americană.

Interesant este însă că imaginile publicate de Toyota nu sunt conforme cu gama de modele listată de japonezi în prezentarea oficială a evenimentului, întrucât în fotografii apar de fapt două monovolume.

Cel mai probabil, imaginile sunt cele ale unor concepte din care vor fi realizate versiuni de serie care vor păstra o serie de elemente de design.

Iată înregistrarea integrală a evenimentului în care Toyota a anunțat nouă strategie pentru modele electrice:

Via Toyota

Comentarii (3)

  • ACE - Craiova
    O miscare asteptata de mult in piata auto....Toata lumea se intreba de ce Toyota se misca in reluare, in zona electricelor....
    Pana acum au investit foarte mult in zona hidrogenului, dar rezultatele erau mai mult decat modeste.
    BRAVOS TOYOTA !!!!
    14 8
  • Nu exagera
    Nu chiar toata lumea se intreba, am inteles de ce nu se prea agita dumnealor.
    8 4
  • @Nu exagera
    Daca ai inteles, ne spui si noua?
    4 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru